Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Totalt sju personer i MP-husets verksamhet har testats positivt för covid-19. Bild: Isabel Bark/HP Arkiv
Totalt sju personer i MP-husets verksamhet har testats positivt för covid-19. Bild: Isabel Bark/HP Arkiv

Sju covid-19-fall kan kopplas till kommunal arbetsplats

I måndags öppnade MP-huset igen, efter att ha stängts tillfälligt på grund av smittspridning i verksamheten. Sedan dess har ytterligare tre personer testats positivt för covid-19.

Under förra veckan stängdes den kommunala arbetsplatsen MP-huset tillfälligt efter att tre personer i verksamheten hade testats positivt för covid-19. Kort därefter bekräftades ytterligare en person vara smittad.

LÄS MER: Coronasmitta tvingar MP-huset att stänga veckan ut

LÄS MER: MP-huset öppnar på måndag trots fyra fall av covid-19

Efter att arbetsplatsen åter öppnade i måndags för anställda och deltagare har tre nya fall dykt upp. Totalt har nu sju personer på MP-huset fått bekräftat att de har covid-19.

– Alla fall är relaterade till dem som har hållit sig hemma och testat sig. Ingen av dem har varit på arbetsplatsen, säger Christer Grähs, kultur- och folkhälsochef i Hylte kommun.

Tydlig information har gett effekt

Med anledning av smittspridningen har arbetsplatsen vidtagit försiktighetsåtgärder och gått ut med extra tydlig information till deltagarna. Många av deltagarna är nyanlända och kan inte svenska språket så bra. Christer Grähs tycker att satsningen på tydlig information har gett effekt.

– Lägesbilden som jag har fått är att de instruktioner man har gått ut med har fungerat väl. Folk har stannat hemma om de har haft symptom. Det har varit en smittspridning, men det känns som att den är under kontroll nu.

Therése Reuter, stabschef på Hylte kommun, kan bekräfta att spridningen av coronaviruset ökar rent generellt i kommunen.

”Det här är en oroväckande trend. De senaste två dagarna har det ökat med lika mycket som det ökade under hela förra veckan. Nu gäller det att vi alla håller i och följer de rekommendationer som finns”, säger hon på kommunens hemsida.

För två veckor sedan visade Region Hallands statistik att totalt 42 personer i Hylte kommun hade konstaterats ha covid-19. I onsdags hade siffran ökat till 57 personer.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!