Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Sjönära lägenheter står klara för inflyttning i april

Vid Sjögårdssjön håller Torups nya bostadsområde på att växa fram. I vår ska 24 nya hyresrätter stå klara och intresseanmälningarna fortsätter trilla in.
– 60 plus är den övervägande kategorin, men det är många andra också, säger Thomas Pilqvist på Marknadsplatsen Fastigheter i Halland.

Det är många personer som samverkar på byggarbetsplatsen där de två flerfamiljshusen har byggts. Nästa steg blir att fylla de tomma skalen med innehåll.

– Vi har fyra arbetslag från Kenneths Bygg på plats som håller på att sätta upp gipsväggar, installera värmerör, vattenrör och dra fram el inne i lägenheterna. Efter det blir det målning, golvläggning och montering av kök, berättar Marcus Johansson, vd på Kenneths Bygg.

Totalt blir det 24 hyresrätter som ska vara inflyttningsklara till våren, preliminärt i slutet av april.

– Vi håller på att sätta detaljerna i tidplanen, men ambitionen är att vara klara till dess. Från början hade man tänkt årsskiftet, men av olika skäl så tar allt något längre tid, säger Rolf Bengtsson på Marknadsplatsen Fastigheter.

Bostadsområdet Marknadsplatsen med 24 hyresrätter i Torup är klart för inflyttning i april nästa år. Bild: Isabel Bark
Bostadsområdet Marknadsplatsen med 24 hyresrätter i Torup är klart för inflyttning i april nästa år. Bild: Isabel Bark

Alla lägenheter får utsikt över både gården och sjön. Det blir 20 tvårummare och fyra stycken lägenheter där hyresgästen kan välja om de vill ha en trea eller fyra

– Det känns fantastiskt kul. Nu ser vi hur lägenheterna börjar ta form, vi kan se rumsindelningen och hur fin utsikten blir, säger Marcus Johansson.

Först till kvarn gäller

Sedan bygget startade har intresseanmälningar trillat in.

– Vi har en lista som vi fyller på allt eftersom ansökningar kommer in. Det är först till kvarn som gäller, säger Thomas Pilqvist på Marknadsplatsen Fastigheter.

Bland dem som anmält intresse hittills finns både yngre personer, barnfamiljer, äldre personer som ska sälja sina hus och hemvändare.

– Målet från början var att locka åldern 60-plus för att få loss hus för att barnfamiljer ska kunna flytta in i dem. Det finns knappt några lediga hus till salu här. 60 plus är den övervägande kategorin, men det är många andra också, säger Thomas Pilqvist.

Hur kommer det här bostadsområdet att påverka Torups attraktivitet?

– Det kommer givetvis påverka positivt och nu får vi även ett stort företag till orten, säger Thomas och hänvisar till Purefuns etablering.

LÄS MER: Halländskt företag som säljer sexleksaker har köpt jättelokal

Alla tre är överens om att Torup är på frammarsch och att det enda som saknas är kollektivtrafik till Falkenberg

– Purefun är ett kapitalstarkt företag som kommer anställa lokalt och innebär ett driv för orten, säger Rolf Bengtsson.

Nära-nollenergihus med solceller på taket

Kenneths bygg är också ett av ortens största företag med sina 31 anställda. De sköter det fysiska bygget av husen och samordnar alla entreprenörer, medan samarbetspartnern Marknadsplatsen Fastigheter i Halland har hand om kontakten med kommande hyresgäster. De har även koll på solceller, ventilation, vatten, el och bredband.

– Det är mycket att hålla koll på i en fastighet i dag. Detta blir vad man kallar nära-nollenergihus, fullmatat med solceller på båda husen. Solcellerna ger mest el på sommaren och kommer hjälpa att driva bergvärmepumpen och användas till allt som går på el – golvvärme och allt eldrivet i lägenheterna, laddningsplatser för bilar och spabadet i källaren, säger Thomas Pilqvist.

– Trots den grå fasadfärgen så är det väldigt gröna hus med tanke på den extremt lilla mängd energi som kommer behövas för uppvärmning, avslutar Rolf Bengtsson.

LÄS TIDIGARE ARTIKEL:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!