SD:s Stina Isaksson får stöd av halländska kolleger

SD-politikern Stina Isaksson anmälde förhinder när partiets styrelse på länsnivå bjudit in henne att ge sin version av hur hon agerat på nätet. Klart är dock att hon får stöd av SD:s toppnamn i Varberg – som själv kritiserats för det han skrivit om Breivik.

ANNONS
|

I måndags kväll var Stina Isaksson inbjuden till SD Hallands styrelsemöte för att berätta om hur hon ser på det som hänt.

– Tyvärr kunde hon inte komma, utan anmälde förhinder, säger Stefan Jägnert, ordförande för SD i Kungsbacka och vice länsordförande för Sverigedemokraterna.

Kommer ni i styrelsen att agera på något särskilt sätt mot Stina Isaksson utifrån hur hon agerat på nätet?

– Det är för tidigt att säga – generellt är Stina en duktig politiker som inte visat några som helst extrema åsikter tidigare. Vi ska bjuda in henne till vårt augustimöte för ett nytt försök att höra hennes version. Man har inga rättegångar utan att parterna är på plats i rättssalen, svarar Jägnert.

ANNONS

Vad tycker du själv om inlägget där nazisten har ett foto på en smörgåstårta med hakkorsflaggor?

– Självklart har vi gett Stina en tillsägelse för att hon varit vän med en sådan person och gillat det inlägget. Som politiker kan man inte bara gilla saker på måfå – och man måste kolla vilka man säger ja till som vänner. Är man osäker på en person är det bättre att säga nej till en vänförfrågan.

Hur ser du på inlägget där hon raljerar över flyktingbarn?

– Det är kanske inte så lämpligt av en politiker att lägga ut sådant. Hon borde ha varit mer eftertänksam – men samtidigt känns det som en rätt oskyldig grej.

Erik Hellsborn, som också sitter i styrelsen för SD Halland och är ordförande för SD i Varberg, går på sin Facebook-sida ut och stödjer Stina Isaksson. Han beklagar sig över att ”massmedia försöka skapa skandaler på det här sättet” och menar att det är fullt förståeligt om någon missar naziflaggorna på en liten bild i mobilen.

Just Hellsborn vet hur det är att hamna i blåsväder på grund av vad man gör på nätet. Vid terrorattentaten på Utöya 2011 skrev han i sin blogg att det är massinvandringens fel att Anders Breivik blev mördare.

ANNONS

I en intervju med nyhetsbyrån TT tog SD:s partisekreterare Björn Söder då avstånd från Hellsborns inlägg.

Hellsborn själv förtydligade senare att han inte menat att Breivik skulle fråntas ansvar för sina brott, men att han ville visa att ”mångkultur skapar splittringar och en brutalisering av samhället”.

ANNONS