Särskolenheten i Hyltebruk, i dag i utdömda lokaler som varit tidigare låg- och mellanstadieskola flyttar till en tomt där moduler sätts upp.
Särskolenheten i Hyltebruk, i dag i utdömda lokaler som varit tidigare låg- och mellanstadieskola flyttar till en tomt där moduler sätts upp. Bild: Lantmäteriet

Särskolan får flytta till moduler

Särskoleenheten i Hyltebruk måste flyttas och nytt hem för verksamheten blir en modulbyggnad i närheten av Örnaskolan.

ANNONS
|

Det blir ingen lång flytt. Särskolan med cirka tio elever finns i dag i en tidigare lågstadielänga intill Kråkbergsskolan.

Längan har brister. Efter klagomål om dåligt lukt har det konstaterats fukt i krypgrunden. Skolledningen och politikerna genomför därför det som också bestämdes då Kråkbergsskolan togs i bruk för drygt tre år sedan: den gamla skolbyggnaden rivs.

Särskolelärarna med sina elever kommer därför att få en modulskola att vara på, vilken sätts upp där en motsvarande modulskolan för flyktingbarn fanns för ett par år sedan; ett stenkast bort intill Örnaskolans grusträningsplan. Ledningar och rör finns därmed redan på plats.

För skolförvaltningen blir de ett ekonomiskt plus. Hyran av moduler, 500 000 kronor per år, uppges vara en tredjedel av den som man betalar för den gamla lågstadielängan. Den uppges för övrigt kosta 1,5 miljoner att riva.

ANNONS
ANNONS