Torups bygdegård kan moderniseras, tack vare bidrag från Boverket.
Torups bygdegård kan moderniseras, tack vare bidrag från Boverket. Bild: Isabel Bark

Samlingslokaler kan rustas upp: ”Glädjande”

Samhällsföreningarna i Torup och Rydöbruk får totalt 254 000 kronor från Boverket för att rusta upp sina samlingslokaler.
– Det är glädjande, säger Bengt-Åke Torhall i Torups samhällsförening.

ANNONS
LocationTorup||

Boverket har nu beslutat vilka föreningar runt om i landet som beviljas investeringsbidrag till allmänna samlingslokaler under 2020. Torups samhällsförening får 200 000 kronor för att modernisera Torups bygdegård och Rydöbruks samhällsförening får 54 000 kronor att investera i sin samlingslokal Rydögården.

– Det är glädjande att vi har fått de här pengarna. Vi ska handikappanpassa Torups bygdegård, sätta in nya dörrpartier, bygga ut handikapptoaletten och göra en ny nödutgång på baksidan, säger Bengt-Åke Torhall i Torups samhällsförening.

För tillgänglighetsåtgärder ger Boverket investeringsbidrag till hela kostnaden, dock är maxsumman just 200 000 kronor.

 Bengt-Åke Torhall i Torups samhällsförening.
Bengt-Åke Torhall i Torups samhällsförening. Bild: Roger Larsson

För 2020 delas sammanlagt cirka 27,2 miljoner kronor ut till föreningar som exempelvis vill göra standardhöjande reparationer, ombyggnationer, tillgänglighetsanpassningar och ny- och tillbyggnader i sina allmänna samlingslokaler.

ANNONS

I år prioriterar Boverket särskilt ansökningar som gäller allmänna samlingslokaler i socioekonomiskt utsatta bostadsområden, främst i storstäderna, och lokaler för ungdomar.

Inför 2020 års beslutsomgång kom det in 264 ansökningar, varav 90 stycken beviljades bidrag.

ANNONS