Sanna Svensson, ansvarig för kommunens kulturprogram för barn, håller på att iordningställa broschyrer och affischer för kommande aktiviteter.
Sanna Svensson, ansvarig för kommunens kulturprogram för barn, håller på att iordningställa broschyrer och affischer för kommande aktiviteter. Bild: Lennart Hildingsson

Sagostund med dragqueens i Hylte

Barnprogrammen för barn och unga bär inte på nån tyngre barlast som visar på att vi lever under corona.

ANNONS
|

Hösten program är på väg att bli klart och det barnfamiljer bjuds in till, i stort sett en lördag i månaden, är av samma omfattning som tidigare säsonger.

– Det är klart att vi får sätta vissa begränsningar. Ett är att vi inte tar emot anmälningar från mer än 50 besökare till arrangemangen, berättar Sanna Svensson, som sedan ett halvår tillbaka axlar manteln som pedagog för barnverksamheten inom kommunens kulturförvaltning.

Ett annat rör valen av aktiviteter. Premiären, kommande lördag 5 september på Lindekullen i Hyltebruk, med Embla Dans, bokades för att det handlade om en föreställning som framförs utomhus. Dansen ”Motsatser” riktar sig till små barn, i förskoleåldern.

ANNONS

Osäkerheten om smittan under hösten, och kring Folkhälsomyndighetens påbud, gör att man också försäkrat sig om alternativa och större lokaler för de övriga arrangemangen.

Det finns ett visst tryck på att de genomförs.

– Barnfamiljerna ringer och frågar om det ska bli något. Under våren hade vi också alla arrangemang fullbokade, säger Sanna Svensson.

Offentliga program för barn under hösten

– 5 september: Dansföreställning, ”Motsatser”, med Embla från Göteborg (3-5 år).

– 19 september: Obanteatern, ”Kan man?” (6-9 år).

– 24 oktober: Possibilitas, ”Herr Kattzon och Lilla Morrhår” (3-7 år).

– 28 november: ”Drag queen story hour”, sagostunder framlästa av riktiga dragqueens (lite äldre publik).

Dessutom ett särskilt program under höstlovet, 26-30 oktober.

ANNONS