Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Rydögårdstaket lovas bidrag – oavsett Boverket

Rydögården kommer att få kommunalt stöd för sitt tak, även om Boverket i maj säger nej till samhällsföreningens ansökan.

Detta lovar kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S), sedan HP i förra veckan rapporterat att det råder tveksamhet kring det beslut som kommunstyrelsen (Ks) fattade 10 september i år.

– Vi kommer att stå fast vid vårt beslut att stötta Rydögården ekonomiskt, oavsett Boverkets beslut, säger han.

Samhällsföreningen i Rydöbruk har i ett par vändor sökt kommunalt stöd för det undermåliga taket på byggnaden. När Ks senast behandlade frågan fanns en finansieringskalkyl byggd på en ansökan till statliga Boverket, vilket kan ge stöd under förutsättning att den lokala kommunen svarar för en 30-procentig finansiering.

Kommunstyrelsens beslut togs under dessa premisser och protokollet anger att stödet, maximalt också 90 000 kronor, förutsätter en samfinansiering med Boverket.

Vad som sedan hänt är att länsstyrelsen beviljat 169 000 kronor, via en av sina fonder, till taket. Därmed är projektet inte beroende av Boverkets beslut om stöd, vilket fattas tidigast i maj nästa år - om kommunens anslag kan räknas in.

Det är detta som kommunstyrelsens ordförande ger löfte om.

– Men vi kan komma behöva justera beslutet, som det är formulerat, säger Löfquist som menar att kommunen haft och fortsatt har för avsikt att gå in med en del i finansieringen i en totallösning, men att det inte måste kräva att just Boverket ingår.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här