Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag är besviken”, säger kommunrådet i Hylte, Ronny Löfquist (S) sedan regeringen vid sitt torsdagssammanträde inte släppt fram Hyltes önskan att få ett statligt servicekontor - som ersättning för att Arbetsförmedlingens kontor i Hyltebruk (i bakgrunden på bilden) las ned för ett par år sedan.

Ronny Löfquist (S): ”Jag är besviken på regeringen”

Hylte finns inte med på listan över de 28 nya statliga servicekontor som ska öppnas.

Sen Arbetsförmedlingen för två år sedan lade ned sitt kontor i Hyltebruk, har närvaron av statlig service i kommunen mer eller mindre blivit en stridsfråga för lokalpolitikerna. Hylte fäste hopp till servicekontoren, till vilka kommuninvånare kan vända sig till i frågor kring pensioner, skatt, försäkringkasseärenden och viss mån även arbetsförmedling.

– Jag är besviken över regeringen, säger kommunrådet Ronny Löfquist (S) sedan det står klart, efter torsdagen regeringssammanträde vilket föregicks av en presskonferens med civilminister Lena Micko, att Hylte blir utan kontor

Regeringen tog ställning till utredning om ytterligare servicekontor, som igångsattes i samband med Arbetsförmedlingen stora neddragning 2019. Efter en remissrunda, där bland annat Region Halland och länsstyrelsen i Halland uttalat stöd till Hyltes begäran, har finansdepartementet valt att inte göra några ändringar i ursprungsförslaget. Det innebär att Hylte blir utan kontor, men Laholm får det.

– Det föll egentligen på en formulering som fanns med i direktiven för utredningen, att kontoren inte ska etableras på orter eller i upptagningsområden med mindre än 30 000 invånare, säger Ronny Löfquist.

Han uppger att chanserna att få ett kontor till Hylte inte helt dött.

– Jag blev uppringd av civilministern, innan frågan avgjordes, där hon förklarade att regeringen vill fortsätta etablera servicekontor. Men att man vill göra det stegvis, och att dörren inte är stängd för Hylte.

LÄS MER: Länsstyrelsen framhåller Hyltes behov av kontor

LÄS MER: Hylte slåss för ett statligt servicekontor

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!