Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunfullmäktiges ordförande i Hylte Kommun, Ronny Löfquist hoppas nu på bättre relation med fackföreningarna. Bild: Isabel Bark
Kommunfullmäktiges ordförande i Hylte Kommun, Ronny Löfquist hoppas nu på bättre relation med fackföreningarna. Bild: Isabel Bark

Ronny Löfquist hoppas på bättre relation med facken

Efter en frostig tid mellan Hylte kommun och fackföreningarna så hoppas nu kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) att alla åter kan sitta tillsammans runt mötesbordet.

Nu hoppas kommunledningen i Hylte att man kan börja blicka framåt efter en tids käbbel mellan kommunen och facken.

– Jag har det senaste året varit rätt frustrerad över att kommunen haft lite frostiga relationer till facken men vi har tagit några kliv framåt sedan vi bytte kommunchef, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det var mitt under coronakrisen i mars som den dåvarande kommunchefen i Hylte Per Borg trots avrådan valde att åka på en inplanerad Thailandsresa med familjen. Ett beslut som ledde till att kommunstyrelsen valde att sparka honom. Som Hallandsposten tidigare har rapporterat så hade det även före Thailandsresan varit en frostig relation mellan kommunchefen och främst fackföreningen Kommunal.

– Kommunal har sedan en tid haft synpunkter på Hylte kommun som arbetsgivare och Per Borg skulle ha varit en bidragande orsak till detta men det är alltid två parter i en konflikt, säger Ronny Löfquist.

En fråga som bland annat upprörde Kommunal var att man av kommunala chefer nekats komma in på arbetsplatser.

– Konflikterna handlade mycket om att man tyckte att arbetsgivaren körde över facken och inte lyssnade tillräckligt. Mbl genomfördes men det efterlevdes inte alltid, berättar Ronny Löfquist.

Från politiskt håll valde man därför att inrätta ett personalutskott för att lyfta personalfrågorna inom kommunen och förbättra relationerna med facken.

När nu de fem fackorganisationerna valt att avblåsa sin 6:6a-anmälan så hoppas Ronny Löfquist att man nu kan blicka framåt. Till kommunens nya kommunchef Emma Gröndahl har han gett uppdraget att förstärka relationerna med facken.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här