”Det känns bra att ha fått ett fortsatt förtroende”, säger Ronny Löfquist till Hallandsposten.
”Det känns bra att ha fått ett fortsatt förtroende”, säger Ronny Löfquist till Hallandsposten. Bild: Isabel Bark

Ronny Löfquist får fortsätta som distriktsordförande för S

Hyltes kommunråd Ronny Löfquist (S) har blivit omvald som distriktsordförande för Socialdemokraterna i Halland. I uppdraget har han regelbunden kontakt med partiordförande, tillika statsminister, Stefan Löfven.

ANNONS
|

– Det känns bra att ha fått ett fortsatt förtroende. Jag tog över som ordförande 2019 efter Hans Hoff som hade varit ordförande i nästan 20 år, berättar Ronny Löfquist (S).

Uppdraget som distriktsordförande för Socialdemokraterna i Halland väljs årligen. I år fick dock kongressen skjutas upp från april till september på grund av coronapandemin.

– Det innebär att jag satt på övertid i fem månader och att nästa kongress är i april 2021, säger Löfquist.

Höstens kongress var helt digital. Totalt 101 kongressombud från hela Halland hade rösträtt och valde Ronny Löfquist enhälligt genom acklamation (utan omröstning).

– Det är majoritetsbeslut, men eftersom jag var valberedningens förslag utan motkandidater fanns det en stor enighet.

ANNONS

Vad gör du egentligen som distriktsordförande?

– Jag leder Socialdemokraterna i Hallands arbete. Det handlar mycket om att samordna politiken i länets kommuner och partiets regionala politik samt att driva gemensamma frågor. Jag har också tät kontakt med våra tre riksdagsledamöter. Som distriktsordföranden har man också regelbunden kontakt och möten med partiordförande Stefan Löfven och partisekreteraren Lena Rådström Baastad.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS