Sukanya och Leif Palm, tillsammans med medarbetaren Lamai Cantharat (till vänster). Restaurang Forum.
Sukanya och Leif Palm, tillsammans med medarbetaren Lamai Cantharat (till vänster). Restaurang Forum. Bild: Lennart Hildingsson

Restaurangen i Forum i ny regi

För drygt fyra år sedan drev Leif och Sukanya Palm golfkrogen i Rydöbruk. Nu är de tillbaka - på Restaurang Forum.

ANNONS
|

Vid månadsskiftet övertog paret lunchrestaurangen i bottenvåningen på Forum. Förra veckan gjorde de några smärre ombyggnadsarbeten och lunchrestaurangen öppnade i den nya regin i måndags.

– Vi har flyttar om buffén och tagit bort all träinredning i köket och ersatt den med rostfritt, berättar Leif Palm.

Fram till slutet av 2015 drev han och hustrun Sukanya golfrestaurangen i Rydöbruk. Då flyttade familjen till Nybro för att där driva en golfrestaurang av motsvarande snitt.

– Det har varit långa dagar, sju dagar i veckan. Vi tröttnade på det, säger Leif Palm. Så dök det här tillfället upp i Hyltebruk. Det passade oss, fortsätter han.

ANNONS

Tills vidare kommer paret att driva serveringen i Forum som lunchrestaurang, som det hittills varit - med smärre justeringar av meny. Det blir, förklarar Leif Palm, extra kryddad svensk husmanskost tillsammans med en asiatisk eller thailändska meny - ungefär som det som var under Rydöåren.

– Sen får vi se hur det blir.

Han är medveten om att det görs en utredning om den framtida kommunala användningen av fastigheten, men han har fått löfte om att restaurangen ska få vara kvar. Kanske att restaurangen kan anpassa sig till den kulturhusverksamhet som ska bli.

ANNONS