16 åriga Hannah Wikén pendlar flera gånger i veckan mellan pappa och mamma i Torop och Halmstad. Ett alternativ för ”Krösa” är inget för henne.
16 åriga Hannah Wikén pendlar flera gånger i veckan mellan pappa och mamma i Torop och Halmstad. Ett alternativ för ”Krösa” är inget för henne. Bild: Fredrik Almryd

Resenärer oroliga för Krösatågets framtid

Arbetspendlare, hemvändare, barn och äldre - många är de som använder HNJ-banan eller ”Krösa” som flera kallar den. Hotet om nedläggning gör många oroliga.

ANNONS
|

Hannah Wikén som pendlar mellan sina föräldrar i Torup och Halmstad. Körkortslösa Mattias Israelsson från Gnosjö med flickvän i Halmstad. Arbetspendlaren Nicklas Larsson i Kinnared som vill arbeta på väg till jobbet. Göteborgarna Emilia Persson och Rickard Vestlund som båda längtar hem till föräldrarhemmet i Småland.

För dessa och många andra är Krösatåget det enda alternativet. Buss tar för lång tid och saknar vissa bekvämligheter att önska.

Bild: Fredrik Almryd

Rickard Vestlund, Göteborg

0
– Jag är på väg hem till mina föräldrar i Kulltorp. De hade ställt in tåget mellan Göteborg och Gnosjö så det fick bli Krösatåget via Halmstad. Det är inte bra om man tar bort tåget, som ung åkte jag mycket mellan Värnamo och Halmstad.
Bild: Fredrik Almryd

Mattias Israelsson, Gnosjö

0
– Jag har träffat min tjej i Varberg och jag har inget körkort så då blir det att åka tåg eller så får man gå. Jag hade ingen aning om att man pratar om att lägga ned Krösatåget, vilket skulle vara dåligt i så fall. Buss hade tagit för lång tid för mig.
Bild: Fredrik Almryd

Hannah Wikén, Torup/Halmstad

0
– Jag är på väg hem till Mamma i Halmstad efter att ha varit hos pappa här i Torup. Det är väldigt smidigt att åka med "Krösa" mellan dem för jag åker minst två gånger i veckan. Den kan ju i alla fall få gå någon gång per dag.
Bild: Fredrik Almryd

Nicklas Larsson, Kinnared

0
– Jag brukade pendla innan pandemin nästan dagligen. Skulle man lägga ned Krösatåget blir jag tvungen att ta bilen istället. Bussen är inget alternativ eftersom jag inte kan arbeta på den.
Bild: Fredrik Almryd

Emilia Persson, Göteborg

0
– Jag är på väg till mina hemtrakter i Smålandsstenar för att hälsa på föräldrarna. Jag tycker att så mycket kollektivtrafik som möjligt ska finnas och att tågen ska gå regelbundet för det är många som åker på denna sträckan.

LÄS MER:Järnvägsfrämjandet pekar på Krösatågets stora betydelse

ANNONS