Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Nilsson var i våras omslagspojke till Skolledarförbundets medlemstidning, i vilken han bland annat berättade om sina mobilfria skolor. Bild: Privat
Ulf Nilsson var i våras omslagspojke till Skolledarförbundets medlemstidning, i vilken han bland annat berättade om sina mobilfria skolor. Bild: Privat

Rektor över mobilfria skolor blir skolchef i Hylte

Vid årsskiftet får Hylte kommun en ny skolchef, Ulf Nilsson. Som rektor i Kalmar har han gjort sig känd nationellt för sina mentorer och mobilfria skolor.

Rekryteringen av en ny chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Hylte är klar. Vid årsskiftet tillträder Ulf Nilsson som i dag är huvudrektor för Kalmars största grundskola, Kalmarsundsskolan.

– Jag hoppas kunna komma ned nya idéer och tankar. Och se vad man gör för grejer i Hylte och vara med och utveckla det, säger Ulf Nilsson till HP.

Hylte kommun har använt ett rekryteringsföretag i jakten på förvaltningschef. I sista sållningen fanns två kandidater som fick underkasta sig anställningsintervjuer. Valet av den 44-årige Ulf Nilsson gjordes av kommunstyrelsen i tisdags.

– Han har haft många idéer som rektor. Det verkar vara en god kraft att få hit, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Han syftar framför allt på hur Ulf Nilsson för fyra år sedan blev en frontfigur i debatten, när han införde förbud för mobiltelefoner - under hela skoldagen - för Kalmarsundsskolan, som är en F-9-skola med 930 elever. På högstadieskolan infördes samtidigt mentorer, vilka fick börja skoldagen med gå runt med vagnar och samla in elevernas telefoner.

– Det var en stor vinning för skolan med det, säger Ulf Nilsson. Framför allt försvann moment som var störande för lektionerna. Dessutom var mobilerna i stor utsträckning statusprylar som alla elever inte hade råd med.

Ulf Nilsson tillträder sin tjänst i Hylte vid nyår och ersätter då Ann-Christine Johansson som varit tillförordnad förvaltningschef i två år. Ann-Christine har en tjänst som rektor vid Elias Fries skola i Hyltebruk, men återgår inte till den eftersom hon vid årsskiftet går i pension.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!