Försäljningen av sjönära tomter på Vegas äng har fått en flygande start.
Försäljningen av sjönära tomter på Vegas äng har fått en flygande start. Bild: Fredrik Almryd

Raketstart för försäljning av tomter på Vegas äng

Hylte kommuns tomtförsäljning på Vegas äng i Unnaryd har fått en flygande start. Mindre än två veckor efter lanseringen är 9–10 av totalt 14 tomter reserverade.
– Detta är ett tecken på att det finns ett intresse för bostadsbyggande i Hylte som vi inte har sett på väldigt många år, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS
|

För drygt två veckor sedan startade försäljningen av 14 sjönära tomter på Vegas äng i Unnaryd. Platsen är en av tre som Hylte kommun pekat ut för att få igång bostadsbyggandet i kommunen.

LÄS MER: Sjötomter i Unnaryd släpps till försäljning

Just intresset för att bygga intill sjön Unnen tycks vara stort. Knappt två veckor efter lanseringen är redan 9–10 tomter reserverade.

Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) är positivt överraskad.

– Detta är otroligt positivt och ett tecken på en ny trend. Vi har privata företag som ska bygga 24 nya lägenheter i Torup, det finns intresse från ett företag som vill bygga i Hyltebruk och nu den här raketförsäljningen av tomter på Vegas äng, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det finns ett intresse för att bygga bostäder i Hylte som vi inte har sett på väldigt många år.

Fyra av tomterna på Vegas äng är, som HP berättat tidigare, reserverade av ett bolag som ska bygga 40 lägenheter. Sedan dess har alltså ytterligare fem eller sex tomter reserverats av andra intressenter.

Löfquist berättar att han trodde att kommunen skulle kunna sälja fem tomter inom två–tre år, men det gick betydligt fortare.

Varför tror du försäljningen gått så snabbt?

– Det är ett kvitto på att vi pekat ut rätt lägen. Tomterna ligger strandnära med både kommunal och kommersiell service i Unnaryd. I normala fall finns det också ett starkt näringsliv med gott om arbetstillfällen, säger Ronny Löfquist.

Exploateringsmarken vid sjön Unnen köpte kommunen av privata markägare förra hösten. Därefter styckades marken av till 14 tomter med en taxa på 250 000 kronor.

– Från kommunens sida är det en stor satsning att exploatera ett område i Hallands inland. Vi har budgeterat omkring sju miljoner för alltihopa och trodde att vi skulle få igen pengar på fem–sex års sikt. Det har gått betydligt fortare än så, säger Löfquist.

Lantmäteriförrättningen på avstyckningen väntas vinna laga kraft på onsdagen den 15 juli. Då kan tomterna säljas rent formellt till nya köpare som vill bygga nya bostäder på Vegas äng.

ANNONS

Efter sommaren ska Hylte kommun exploatera området och bygga en väg samt ordna vatten och avlopp. Planen är att byggnation av villor kan komma igång kring årsskiftet 2020–2021.

ANNONS