Kvinnan från Hylte som försökte knuffa ner en rullstolsburen man i en kanal sitter fortfarande häktad i väntan på åtal.
Kvinnan från Hylte som försökte knuffa ner en rullstolsburen man i en kanal sitter fortfarande häktad i väntan på åtal. Bild: HP arkiv

Psykundersökning för kvinna som knuffade rullstolsburen

Kvinnan från Hylte som försökte knuffa ner en rullstolsburen man i en kanal sitter fortfarande häktad misstänkt för mordförsök. Åklagaren har låtit göra en liten rättspsykiatrisk undersökning och inväntar svar på denna. Den 23-åriga kvinnan har även tidigare gett sig på personer helt oprovocerat.

ANNONS
|

Den 6 maj skulle åtal vara väckt mot den 23-åriga Hyltekvinnan, men så blir det inte. Kammaråklagare Christoffer Östlind har begärt mer tid för utredningen och har bland annat låtit göra en liten rättspsykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

LÄS MER:Halländsk kvinna försökte knuffa ner rullstolsburen i kanal

– Ja, det stämmer. Svaret på den första undersökningen ska komma inom kort. Vad kvinnan själv har sagt eller inte sagt avvaktar vi med att gå ut med, säger Christoffer Östlind till Hallandsposten.

Syftet med den drygt timslånga paragraf 7-undersökningen är bland annat att ta reda på om kvinnan kan ha haft en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för brottet.

ANNONS

Det var den 19 april i år som den unga kvinnan försökte knuffa ner en rullstolsburen man i kanalen, nära Centralstationen i Malmö. Mannen fick han kämpa för att hålla sig kvar på land och flera personer blev vittnen till händelsen.

Flera fall av oprovocerad misshandel

Sedan mordförsöket i Malmö har kvinnan suttit häktad, men hon är även misstänkt för andra brott under förra året: två fall av misshandel i Halmstad och ett fall av misshandel i Hyltebruk.

– De misstankarna handlar om att hon har kommit i kontakt med människor och sedan oprovocerat misshandlat dem på olika sätt, säger Christoffer Östlind.

Hans bild är att även mordförsöket i Malmö ska ha skett helt oprovocerat. Enligt en tidigare artikel av SVT Skåne finns inga uppgifter om att den rullstolsburne mannen och kvinnan känner varandra.

Vid häktningsförhandlingen den 22 april framkom att kvinnan erkände misshandeln i Hyltebruk och hävdar själv att hon blev provocerad. De andra brotten har hon förnekat.

Enligt Christoffer Östlind kommer åtal mot kvinnan att väckas inom ett par veckor.

LÄS MER:

ANNONS