Hylte volleys herrar vann SM 2006. En av många mästerskapssegrar som Hylte kan ståta med.
Hylte volleys herrar vann SM 2006. En av många mästerskapssegrar som Hylte kan ståta med. Bild: Jari Välitalo/arkiv

Politisk strid om SM-medaljörer - Vem ska få gratta?

Det är en uppgift för fullmäktiges ordförande att uppmärksamma och gratta Hyltebor som tar hem SM-segrar och till och med guldmedaljer i internationella mästerskap.

ANNONS
|

Det är därmed inte en sak för politikerna i kultur- och folkhälsonämnden och framför allt behövs inte nya riktlinjer och rutiner för hur man hyllar den med nära anknytning till kommunen som presterat guld i SM, VM eller OS.

Ungefär detta svar lämnade ett oenigt ks-au vidare i förra veckan, till kommunstyrelsen och sedan fullmäktige, som svar på en motion från Centerpartiet i Hylte.

Oenigt, så lång som till att Centerns Anna Roos och Sverigedemokraten Stina Isaksson reserverade sig mot beslutet.

– Vi gör redan det som motionen vill, även om det är fullmäktiges ordförande som har uppdraget, säger Ronny Löfquist (S), ordförande för kommunstyrelsen.

ANNONS

Blott några dagar tidigare hade alla partier i kultur- och folkhälsonämnden - även dess socialdemokrater - enigt ställt sig bakom en Centermotionen. Kriteriet för en hyllning enligt det nya förslaget är att man erövrat sitt guld som medlem i en idrottsklubb i Hylte, att man bor i Hylte eller har annan nära anknytning till kommunen.

ANNONS