Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Polisen håller brandplatsen i central Rydöbruk avspärrad fram till att man avslutat den tekniska undersökningen.

"Personer fanns vid fastigheten" före branden

Den tekniska undersökningen av brandplatsen i Rydöbruk är ännu inte klar.

Därför utreds händelsen, då ett trevånings affärshus på Nissadalsvägen i centrala Rydöbruk las i aska, fortfarande som misstänkt mordbrand.

– I de förhör vi hållit med de som var vittnen till och som larmade om branden finns en uppgift om att det fanns personer vid fastigheten strax innan det började brinna, berättar Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för roteln Grova brott, vid Hallandspolisen.

Men han tillägger att dessa uppgifter är osäkra och att polisen gärna vill komma i kontakt med andra som eventuellt fanns i centrala Rydöbruk vid tidpunkten.

– Det gäller även dem som på andra vägar fått information om brandnatten.

Det var vid halv ett-tiden på natten mot fredagen, som boende i centrala i Rydöbruk vaknade upp av eldsvådan. Det brann i ett trähus, en affärsbyggnad, som uppfördes i slutet av 1800-talet. Lågorna slog högt och brandförloppet var våldsamt och snabbt.

Byggnaden har hyst en mängd butiker under 1900-talet och var under en period på slutet även postkontor. Under åtminstone ett decennium har det ståt tomt och oanvänt.

Räddningstjänsten rapporterade, efter sin insats på brandnatten att elen till fastigheten, var avstängd från gatan.

Trots att inte mindre än tre brandkårer var på plats gick byggnaden inte att rädda; den brann ned till grunden. Ett mindre intill liggande affärshus, på samma fastighet, kunde räddas tack vare vattenbegjutning.

Brandplatsen hålls avspärrad av polisen till deras kriminaltekniker varit på plats, vilket skulle ske under måndag eller tisdag denna vecka.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här