Gamla Real i Hyltebruk får ytterligare en chans att vara skola, när resursskolan flyttar in.
Gamla Real i Hyltebruk får ytterligare en chans att vara skola, när resursskolan flyttar in. Bild: Lennart Hildingsson

Pengar avsätts till resursskolans renovering

Den nya resursskolan kan bedrivas i Gamla Real i uppemot ett år, i väntan på mer lämpliga lokaler. Nu har pengar avsatts för enklare renovering inuti den slitna byggnaden.

ANNONS
LocationHyltebruk||

Kommunstyrelsen har tagit ett beslut om att föra över drygt 340 000 kronor till barn- och ungdomsnämnden. Pengarna ska täcka lokalhyran för Gamla Real och enklare renovering och målning inne i den kommunägda byggnaden.

Som HP har skrivit om förut öppnar under hösten en resursskola för barn med behov av extra stöd. Verksamheten ska till en början bedrivas i Gamla Realskolan, en byggnad som kommunen först velat riva och sedan ändrade sig och ville sälja i stället.

LÄS MER:Hård kritik mot resursskolans lokaler – skulle ha rivits

LÄS MER:Efter kritiken mot arbetsmiljön – resursskola startar i augusti

– Vi har ett beslut på att vi ska sälja Gamla Real. Lokalerna är en tillfällig lösning för resursskolan. I min värld tar det ungefär ett år innan fastigheten är avstyckad och klar för försäljning. Men så måste vi också hitta ett fullgott alternativ att ha resursskolan i. Det är många parametrar som ska stämma, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS

Om det blir ett nybyggt alternativ för resursskolan kan det dröja längre än ett år innan den flyttar ur Gamla Real. Eftersom byggnaden har stått tom ett tag och har ett bra läge i Hyltebruk ansågs den kunna fungera som en tillfällig lösning, trots att inomhusmiljön är undermålig och har flera brister.

LÄS MER:Gamla real i dåligt skick

ANNONS