Lars-Inge Lönnergård är nöjd efter att bygglovet för den blivande padelhallen klubbats. Den ska uppföras som ett tillbygge till nuvarande sporthallen i Unnaryd. Bollen ligger tillsvidare fortsatt kvar hos kommunen, vad gäller avtal kring marken och framtida skötsel.
Lars-Inge Lönnergård är nöjd efter att bygglovet för den blivande padelhallen klubbats. Den ska uppföras som ett tillbygge till nuvarande sporthallen i Unnaryd. Bollen ligger tillsvidare fortsatt kvar hos kommunen, vad gäller avtal kring marken och framtida skötsel. Bild: Lennart Hildingsson/arkiv

Padelhallen väntar på avtal med kommunen

Idrottsföreningen i Unnaryd har nu fått bygglov till sin padelhall, vilken ska bli ett tillbygge till kommunens sporthall.

ANNONS
|

När Unnaryds Goif i oktober förra året offentliggjorde sina planer, i samband med att Arvsfonden beslut att skjuta till 2 miljoner till projektet, var förhoppning en byggstart under våren och invigning till kommande sommar.

Det är oklart om det håller.

– Vi förbereder upphandlingen för bygget, men kan ännu inte trycka på knappen. Det återstår några veckor innan lovet vunnit laga kraft. Vi har heller inte fått något arrende- och driftsavtal med kommunen, säger Lars-Inge Lönnergård, som är föreningens projektledare.

Gällande det senare, ligger bollen för närvarande hos kommunen och Lars-Inge Lönnergård vet inte hur snabbt den processen kan komma att gå.

ANNONS

Under tiden förbereder man, så långt man kan, upphandlingen som ska göras av entreprenörer för arbetet. Det är i praktiken fråga om en tillbyggnad av sporthallen.

Dagens hall är på 1 580 kvadratmeter. Padelhallen och dess nya utrymmen lägger till 776 kvadratmeter vid norra gaveln av byggnaden. Tillskottet kommer därmed, när det står klart, att utgöra en tredjedel av hallytan i Unnaryd.

Bygglovet ger framför allt klartecken till att använda en del av den prickade mark som finns runt den nuvarande hallen, vilken uppfördes i slutet av 1980-talet. Men då det som bygglovshandläggarna konstaterar, är fråga om en ”tillbyggnad med padelhall och gym som följer detaljplanens syfte”, kan avvikelsen från prickningen betraktas som godtagbar.

Grannar har hörts och det noteras, i redogörelsen för bygglovet, inga invändningar från något håll mot padelhallsplanerna i Unnaryd.

ANNONS