Grillning på engångsgrill är inte lämpligt just nu i skog och mark.
Grillning på engångsgrill är inte lämpligt just nu i skog och mark. Bild: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Olämpligt att elda nu – ökad risk för bränder

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark med risk för bränder. Räddningstjänsten i Hylte kommun har ännu inte utfärdat eldningsförbud, men påpekar att det är olämpligt att elda i skog och mark.

ANNONS
|

Flera kommuner i Sverige har utfärdat eldningsförbud, men Hylte hör inte till dessa än. Tisdagens brandriskbedömning för Hylte kommun visar på siffran 4. Det innebär att det är olämpligt att elda i skog och mark.

Den främsta orsaken till att bränder inträffar utomhus är människors aktiviteter, till exempel att invånare eldar gräs och ris, men också barns lek med eld eller anlagda bränder. Mikael Andersson, ställföreträdande räddningschef, uppmanar till försiktighet även vid grillning.

”Det är alltid den som eldar som är ansvarig för elden och dess konsekvenser. Ha uppsikt över elden och glöm inte att kontrollera att all glöd är släckt innan du lämnar grillplatsen”, säger han på Hylte kommuns hemsida.

ANNONS

Under sommaren görs en brandriskbedömning i Hylte varje morgon klockan 08.00. Resultatet presenteras på kommunens hemsida hylte.se

LÄS MER:Förbjudet att elda i Mälardalen

LÄS MER:SMHI: Stor risk för gräs- och skogsbränder

ANNONS