Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya turer om skolskjutsar

Kommunens skolskjutsar är för dyra och det måste sparas in fyra miljoner kronor på verksamheten. Det fastslog bun förra våren och inledde en utredning av ärendet. Sedan dess har frågan valsat fram och tillbaka mellan nämnd och kontor ett antal gånger.

Företaget Optiplan utredde hur effektiviseringen skulle gå till och påtalade en del brister i kommunens verksamhet. I rapporten påpekades det att ett uppdragsavtal mellan Hylte kommun och Hallandstrafiken inte finns, men bör upprättas för att kommunen ska kunna äga och planera sin egen skolskjuts.

Hallandstrafiken har nu ett uppdragsavtal för skolskjutsverksamheten och kommer under året att arbeta med det. Men eftersom arbetet enbart är i inledningsfasen föreslår kontoret att riktlinjerna ändras så att de kommer till rätta med påtalade bristerna, inför att Hallandstrafiken övertar planeringen.

Kontoret föreslår att Elias Fries upptagningsområde ändras så att Bälshult tillhör Elias Fries skola och inte Landeryds skola. Vidare föreslår de att den nuvarande ”gymnasieturen” mellan Drängsered och Torup avskaffas, då inga sådana turer körs på övriga platser inom Hylte kommun.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här