Nya restriktioner påverkar simhall, bio och bibliotek

Regeringens nya tillfälliga restriktioner påverkar Hylte kommuns verksamheter – bland annat simhallen, biografen och biblioteken.

ANNONS
LocationHylte||

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 har regeringen infört nya restriktioner. Dessa gör att Hylte kommun nu ser över sina skyddsåtgärder och vid behov anpassar man antalet besökare i olika lokaler.

LÄS MER:Här är de nya restriktionerna

Ett exempel på detta är Örnahallens Hälsocenter, som återigen bara tillåter bokade besök i gymmet. Antalet besökare i simhallen är fortsatt begränsat till 50 badande och i omklädningsrummen får endast åtta personer vistas samtidigt. Dessutom avråds föreningslivet från att arrangera cuper och läger inomhus. Idrottshallarna hålls öppna för coronaanpassad träningsverksamhet.

Färre släpps in i biosalongen

Kommunen går också ut och informerar om biblioteken. Biblioteken håller öppet som vanligt men maxtaket för kulturella evenemang som bio och barnteater sänks från 80 till 50 deltagare.

ANNONS

Dagcentralerna i Torup, Hyltebruk och Unnaryd håller fortsatt öppet. Även Guldkanten, som riktar sig till äldre, bedriver verksamhet som vanligt – dock med begränsat antal deltagare.

Smittskydd Halland uppmanar länets skolor att i ett tidigare skede försöka begränsa spridning av covid-19 genom att pausa undervisning i de skolklasser där man har en bekräftad smitta. Redan vid ett eller två bekräftade fall bör skolan kontakta Smittskydd Halland för en dialog om distansundervisning för den aktuella klassen.

På sin hemsida går Hylte kommun ut med en allmän uppmaning till sina medarbetare – de som kan arbeta hemifrån ska göra det. En annan rekommendation är att möten främst ska hållas digitalt.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS