Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Nyöppning för Skärshults värdshus och camping

De senaste två somrarna har Skärshults värdshus och camping hållit stängt. Men i sommar ska det väckas nytt liv i den naturnära anläggningen. Upprustningen pågår för fullt.
– Om coronarestriktionerna lättar kan det blir en dansk grillbar, säger Niels Etzerodt, som sköter driften.

Genom åren har Hylte kommun arrenderat ut Skärshults värdshus och camping, men våren 2019 såldes anläggningen. Köpare var Conny Kjellsson som driver Halmstad Partytält, tillsammans med sina två söner.

LÄS MER: Tältuthyrare köper Skärshults camping

LÄS MER: Skärshults camping håller stängt även denna sommar

De senaste två somrarna har man dock hållit Skärshult stängt, bland annat eftersom det har varit svårt att hitta någon som kan driva stället.

Nu har Niels Etzerodt, som är vän med Conny Kjellsson, tagit på sig rollen som arbetsledare och hustomte. Hans vision är att återskapa samma känsla som när Folke Kamstedt drev Skärshult.

”En stolthet för Hylte”

– Det är en symbios mellan campingen, värdshuset och badplatsen. Alla tre måste fungera. Vi vill det bästa för Skärshult, det är ju en pärla och en stolthet för Hylte. Det går att göra detta till en mer levande plats. 2015 blev Skärshult utsedd till Sveriges bästa rastplats och vi ska tillbaka till det, säger Niels Etzerodt.

Hallandsposten 18 juni 2015. Bild: HP arkiv
Hallandsposten 18 juni 2015. Bild: HP arkiv

Han har jobbat i många år som automationsingenjör och automationstekniker. Men efter att ha upplevt hård press på jobbet och dessutom en skilsmässa behövde han en nystart i livet. Sedan i vintras har han rustat upp byggnaderna i Skärshult både in- och utvändigt och strukit på ny rödfärg på timmerfasaden.

– Värdshuset var i riktigt dåligt skick och elen fungerade inte på campingen. Vi kan inte heller byta ut allt mot nya grejer, utan måste försöka hålla detta kostnadseffektivt och stå emot utmaningarna som coronapandemin innebär.

Allt från pølse till smørrebröd

Niels Etzerodt har gått in i rollen som allt-i-allo och har även röjt undan buskar och snår. Utanför värdshuset har han hissat ”Dannebrogen” och i sommar finns ännu hopp om att kunna driva en dansk grillbar med allt från pølse till smørrebröd. Kanske kan en altan byggas, där trubadurer kan uppträda med Skärshultssjön i bakgrunden.

Niels Etzerodt kallar sig för Skärshults hustomte. I sommar hoppas han kunna driva en dansk grillbar med allt från pølse till smørrebröd. Bild: Isabel Bark
Niels Etzerodt kallar sig för Skärshults hustomte. I sommar hoppas han kunna driva en dansk grillbar med allt från pølse till smørrebröd. Bild: Isabel Bark

Renoveringen pågår till och med den 17 maj. Därefter hänger sommaren 2021 på vad Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten tar för beslut om vilka coronarestriktioner som ska gälla, menar Niels.

– Vi vill att värdshuset ska kunna användas som en föreningslokal och campingen kan vara en evenemangsplats. Det går att hålla loppis, bröllop och veteranbilsträffar här.

Det är en viktig plats i kommunen, både för turister och för dem som bor i Hylte kommun.

Enligt Niels Etzerodt är det bättre om hela stället kan drivas som en förening i stället för ett aktiebolag. Då kan öppettiderna styras utifrån vädret.

– Föreningen kommer att välkomna snälla och driftiga människor som vill det bästa för Skärshult. Det är viktigaste är att Skärshult lever och är igång. Det är en viktig plats i kommunen, både för turister och för dem som bor i Hylte kommun.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här