På sommarlägret Camp Vallsnäs fick förra årets praktikanter hjälpa till vid lägeraktiviteterna för barn i årskurs 4-6.
På sommarlägret Camp Vallsnäs fick förra årets praktikanter hjälpa till vid lägeraktiviteterna för barn i årskurs 4-6. Bild: Fredrik Almryd/arkiv

Nu kan ungdomar söka sommarpraktik hos kommunen

Även i sommar kan gymnasieungdomar i Hylte kommun få testa på att arbeta inom förskola, vaktmästeri och andra kommunala verksamheter.

ANNONS
LocationHylte||

Under hela mars månad kan ungdomar som är folkbokförda i kommunen och födda mellan 2001 och 2004 skicka in ansökan om sommarpraktik på Hylte kommun. Som praktikant kan man få prova på olika arbetsuppgifter inom förskola, fritidsverksamhet, vaktmästeri, äldreomsorg eller turism. Praktiken är dock inte ett vanligt sommarjobb som söks med hjälp av meriter eller kontakter, utan en möjlighet att få en inblick i arbetslivet.

På kommunens hemsida uppges att årets feriepraktik kommer att genomföras under förutsättning att det rådande smittläget tillåter det. Praktikverksamheten kommer också att anpassas efter coronarestriktioner för att smittspridningen inte ska öka.

Förra året beslutade Hylte kommun att inte erbjuda några platser inom omsorgen på grund av coronapandemin. Då fick 56 ungdomar praktikplats och hjälpte bland annat till med kaféverksamheten i Unnaryds hembygdsförening och vid sommarlägret Camp Vallsnäs. De fick även rycka in på Kompetenscentrum, fritidsgården, kommunledningskontoret och räddningstjänsten.

ANNONS

LÄS MER:Här rycker 56 ungdomar in på sommarpraktik

ANNONS