Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På sommarlägret Camp Vallsnäs fick förra årets praktikanter hjälpa till vid lägeraktiviteterna för barn i årskurs 4-6.  Bild: Fredrik Almryd/arkiv
På sommarlägret Camp Vallsnäs fick förra årets praktikanter hjälpa till vid lägeraktiviteterna för barn i årskurs 4-6. Bild: Fredrik Almryd/arkiv

Nu kan ungdomar söka sommarpraktik hos kommunen

Även i sommar kan gymnasieungdomar i Hylte kommun få testa på att arbeta inom förskola, vaktmästeri och andra kommunala verksamheter.

Under hela mars månad kan ungdomar som är folkbokförda i kommunen och födda mellan 2001 och 2004 skicka in ansökan om sommarpraktik på Hylte kommun. Som praktikant kan man få prova på olika arbetsuppgifter inom förskola, fritidsverksamhet, vaktmästeri, äldreomsorg eller turism. Praktiken är dock inte ett vanligt sommarjobb som söks med hjälp av meriter eller kontakter, utan en möjlighet att få en inblick i arbetslivet.

På kommunens hemsida uppges att årets feriepraktik kommer att genomföras under förutsättning att det rådande smittläget tillåter det. Praktikverksamheten kommer också att anpassas efter coronarestriktioner för att smittspridningen inte ska öka.

Förra året beslutade Hylte kommun att inte erbjuda några platser inom omsorgen på grund av coronapandemin. Då fick 56 ungdomar praktikplats och hjälpte bland annat till med kaféverksamheten i Unnaryds hembygdsförening och vid sommarlägret Camp Vallsnäs. De fick även rycka in på Kompetenscentrum, fritidsgården, kommunledningskontoret och räddningstjänsten.

LÄS MER: Här rycker 56 ungdomar in på sommarpraktik

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!