Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lars Tingsmark hoppar in som tillförordnad kommunchef för Emma Gröndahl under hennes föräldraledighet. Bild: Hylte kommun
Lars Tingsmark hoppar in som tillförordnad kommunchef för Emma Gröndahl under hennes föräldraledighet. Bild: Hylte kommun

Nu hoppar Lars Tingsmark in tillfälligt som kommunchef

Ekonomichefen Lars Tingsmark ska vikariera som kommunchef i Hylte kommun när Emma Gröndahl går på föräldraledighet.
– Tufft att leva upp till de förväntningar som finns, konstaterar Tingsmark.

Hyltes kommunchef Emma Gröndahl ska vara föräldraledig, preliminärt till början av maj, och då rycker ekonomichefen Lars Tingsmark in som vikarie.

LÄS MER: Emma Gröndahl styr Hylte kommun från soffan i ”sitt vardagsrum”

Han är sedan tidigare utsedd till tillförordnad kommunchef och förberedd på att kunna träda in i rollen.

– Det kommer naturligtvis bli tufft att leva upp till de förväntningar som finns. Nu under pandemin handlar det mycket om hur vi kommunicerar och informerar vår personal och våra medborgare, säger Lars Tingsmark.

Vilka är de största utmaningarna för Hylte kommun kopplat till coronapandemin, som du ser det?

– Framför allt är det inom äldreomsorgen, att smittan inte sprider sig vidare bland våra äldre. Våra barn och lärare är också utsatta, därför är det en viktig fråga hur vi hanterar situationen på Hyltes skolor.

För snart ett år sedan anställdes Lars Tingsmark som ekonomichef i Hylte kommun och har i den rollen även ansvar för it och digitalisering. Innan dess har han jobbat som ekonomichef i 15 års tid, både i Svedala och Malmö.

Är det stor skillnad att vara ekonomichef i Malmö och Hylte?

– Skillnaden är att beslutsvägarna och kontaktvägarna är mycket kortare. I Hylte är det lättare att kommunicera ut saker och du har en närhet till politiken, det är mycket positivt, säger Lars Tingsmark.

Hur går det med it- och digitaliseringsfrågorna i Hylte kommun?

– När det gäller it handlar det mest om strategiska frågor. Hylte har en bra planering och ett väl underbyggt underlag för hur vi ska utvecklas rent it-mässigt. När det gäller digitalisering handlar det mycket mer om verksamhetsutveckling och i det fallet har vi igång flera grupper med andra kommuner. Eftersom Hylte är en så pass liten kommun är det svårt att driva frågorna på egen hand och då är det lättare att göra det tillsammans med de andra halländska kommunerna.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här