Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Nej till nattöppen förskola

Efter en kortare debatt sade kommunfullmäktige nej till att utreda förslaget om en förskola som håller öppet på nätter och helger.

– I dag finns det barnomsorg på obekväm tid fram till 21.30 på kvällen. Det omöjliggör till exempel för dem som jobbar natt, sade Stina Isaksson (SD) och yrkade bifall till sitt förslag.

Hennes förslag går ut på att kommunen borde införa barnomsorg på obekväm arbetstid på någon centralt belägen förskoleavdelning. Om det inte finns en förskola som är öppen på nätter och helger kan exempelvis ensamstående kvinnor tvingas avstå arbete, menar Isaksson.

– Principiellt tycker jag det är ett bra förslag. Problematiken är att vi är en kommun med relativt få invånare och långa avstånd mellan tätorterna, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och menar att det inte finns pengar till en sådan satsning i nuläget.

Frågan har redan utretts och prislappen beräknades då till 3,5 miljoner kronor. Eftersom kommunens ekonomi redan är ansträngd är det inte aktuellt att införa mer barnomsorg på obekväm arbetstid än vad som redan finns, menar Löfquist.

I dag erbjuder Hylte kommun barnomsorg fram till klockan 21.30 varje vardag på Kantarellens förskola för de familjer som har behov av det.

Stina Isaksson begärde votering som slutade i 22 nej-röster mot 8 ja-röster. Beslutet blev därmed att motionen anses besvarad. Förslaget kommer alltså inte att genomföras.

LÄS MER: Anna Roos (C) tog strid för metod som kan motverka relationsvåld

LÄS MER: Stina Isakssons förslag om duktiga elever röstades ned

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!