Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Motocrossåkningen slutade med böter

När motorcyklarna körde förbi utanför stationen i Hyltebruk rusade två poliser ut och fick tag på en av förarna. Nu döms han av tingsrätten för rattfylleri, olovlig körning och våldsamt motstånd.

I slutet av sommaren klagade flera hyltebor på att motorcyklar av typ motocross for omkring på ett vårdslöst sätt i samhället. Onsdagen den 10 augusti såg två poliser som befann sig på stationen på Storgatan genom fönstret hur tre motorcyklar kom körande utanför. Det var en blå, en gul och en grön och två av dem hade passagerare. En kvinnlig polis beskriver i förhör hur hon och hennes kollega sprang ut, rundade ett hus och fick syn på motorcyklarna igen vid en mack och ett gatukök. Två av förarna hade hoppat av sina motorcyklar men den tredje satt kvar på sin.

Den manliga polisen berättar att föraren på den blå motorcykeln höll på att ta av sig hjälmen. ”Det var samma person som hade kört motocrossen.” När föraren såg poliserna komma började han kicka på pedalen men motorn startade inte.

Så fort polisen tog tag i mannen, en Hyltebo i 40-årsåldern, började han protestera och ”veva med armarna”. Den manlige polisen tryckte upp honom mot väggen. När kollegan kom fram började mannen kränga ännu mer.

Hon drog honom baklänges av motocrossen och de lade honom på marken och ”säkrade” honom med handfängsel.

Den gripne mannen gav en helt annan version. Han har sagt att han ledde sin motorcykel till gatuköket för att äta med sina kompisar som körde dit med sina motorcyklar.

Det kom fram en kvinnlig polis och drog honom baklänges av motocrossen, som ramlade samtidigt.

En manlig polis tog tag i och vred om hans hand. Han la sig på marken och den kvinnliga polisen höll fast honom medan den manlige letade efter de andra. ”Han kunde inte andas och det blev nästan svart.”

Hyltebon förnekar att han gjort motstånd eller ens ha kört motorcykeln men tillägger att han förra hösten varit i utlandet och testat cannabis och blev konstig i huvudet. Efter det har han aldrig tagit drogen.

Tingsrätten anser det styrkt att mannen körde en av motorcyklarna och att han satte sig till motvärn vid gripandet. Han kände till att behörigheten var återkallad och att motorcykeln inte fick framföras på allmän väg.

Analyser visar att han vid tillfället var påverkad av cannabis.

Han döms för våldsamt motstånd, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott samt uppsåtligt brott mot vägtrafikregisterlagen till 80 dagsböter om 50 kronor, sammanlagt 4 000 kronor.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!