Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Motion om vrak skickades tillbaka

Wiveca Noréns (SPI) motion om omhändertagande av uttjänta fritidsbåtar återremitterades av arbetsutskottet till samhällsbyggnadskontoret för komplettering inför nämndens sammanträde den 11 februari.

I motionen föreslås det att nämnden ska undersöka möjligheterna att ta hand om gamla båtar för destruktion. Förslaget innefattar också att utreda möjligheterna att hämta båtarna på uppdrag av den enskilde samt möjligheten att ta ut en självkostnadsavgift för denna hantering.

I kontorets svar på motionen framgår det att de bedömer att det krävs en yta för hantering av destruering av båtar som kan vara både i trä, aluminium och plast samt ha elektriska komponenter. Dessutom påpekar de att det behövs kunskap i hur man destruerar delarna miljömässigt korrekt. Personalkostnaden för destruering anses därför medföra stora merkostnader och det skulle krävas en utökning av personalen.

Kontoret bedömer inte behovet av att omhänderta båtar så stort att det motiverar en personalutökning.

Svaret avslutas med att påpeka att om man tittar inom Region Halland ”kan man konstatera att Halmstad kommun som en kustnära stad i huvudsak inte ombesörjer destruering av båtar.”

Men nu återremitteras alltså frågan till kontoret för att ytterligare utredning före nämndsammanträdet om ett par veckor.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här