Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den senaste månaden har trängseln på busslinje 401 mellan Halmstad och Hyltebruk minskat.  Bild: Lennart Hildingsson/arkiv
Den senaste månaden har trängseln på busslinje 401 mellan Halmstad och Hyltebruk minskat. Bild: Lennart Hildingsson/arkiv

Minskad trängsel på belastad busslinje

Den senaste månaden har trängseln på busslinje 401 mellan Halmstad och Hyltebruk minskat. Hallandstrafiken behåller ändå upplägget med flexbussar.

Trängseln på linje 401 vid rusningstrafik på morgonen och eftermiddagen fick Hyltebor att reagera, eftersom det var svårt att följa coronarestriktionerna inne i bussarna.

– Folk står som packade sardiner i bussen från Halmstad ända till Spenshult. Det går inte att hålla avstånd, sade Lis Bergman från Rydöbruk i början av december.

Hallandstrafiken tog till sig av synpunkterna och satte då in så kallade flexbussar. Åtgärden råkade sammanfalla med att gymnasieskolorna i Halmstad övergick till distansundervisning. Nu ser trafikbolaget att båda dessa faktorer har gjort att trängseln har minskat under den senaste månaden.

LÄS MER: Oro för att nya coronaråd inte berör kollektivtrafiken

LÄS MER: Hallandstrafiken sätter in flexbussar efter trängseln

– Vi har inte haft några trängselrapporter på 401:an sedan dess. Flexbussarna har använts enstaka gånger, konstaterar Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Flexbussarna kan kallas in av chaufförerna när de bedömer att det blir för trångt inne i bussarna och de körs då parallellt med de befintliga turerna.

Många av resenärerna som färdas med buss 401 i rusningstrafik är Hylteungdomar som går på gymnasiet i Halmstad. I dagsläget gäller regeringens beslut om distansundervisning för högstadie- och gymnasieelever till och med den 24 januari.

– Flexbussarna kommer finnas kvar. Vi följer utvecklingen och gör vad vi kan för att minska smittspridningen, säger Peter Gyllander.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!