MC-veteranerna ställer in rallyt i Hylte, som skulle blivit det 25:e året i rad som det arrangeras. Bild från fjolårets arrangemang.
MC-veteranerna ställer in rallyt i Hylte, som skulle blivit det 25:e året i rad som det arrangeras. Bild från fjolårets arrangemang. Bild: Isabel Bark/arkiv

MC-veteraner ställer in sitt årliga rally

Det 25:e Hylterallyt ställs in, arrangemanget som varje år dragit många besökare till Örnatorget - nyfikna på gamla motorcyklar och mopeder.

ANNONS
|

– Vi är väldigt ledsna. I det längsta har vi väntat på att Folkhälsomyndigheten skulle lätta på restriktionen om arrangemang för som mest 50 besökare. Men det har den inte gjort, säger Ove Melleroth, ordförande för Hyltebygdens MC-veteraner.

Arrangemanget är egentligt ett stillsamt rally med de tvåhjulade åkdonen på småvägar i och kring Hylte kommun. Men vid samlings- och målplatsen, Örnatorget i Hyltebruk, kommer folk för att se och uppleva.

– Det brukar vara mellan 100 - 150 personer som kommer och tittar på våra fordon.

Beslutet att ställa in 12 september, en lördag, togs av veteranföreningens styrelse i tisdags. Då hade man just fått polis- och markägare tillstånden klara. De flesta övriga förberedelser för arrangemanget var gjorda.

ANNONS

Ove Melleroth berättar att man tänkt slopa en del av aktiviteterna under rallyt, bland annat en gemensam lunch, för att deltagarna inte skulle komma på smittbart avstånd från varandra. Det var därmed inte MC-åkningen som sådan som var problemet, om man bortser från att deltagarna - likt sina cyklar - har en hög medelålder. Utan just publiken allmänheten.

– Vi kommer istället att ordna nått exceptionellt nästa år, om vi inte på nytt hindras att göra arrangemanget.

MC-veteranerna har annars andra aktiviteter för sina medlemmar under denna sommaren. Den som ändå vill se de antika fordonen kan passa på tisdagseftermiddagar mellan fem och sju, då medlemmar samlas vid våffelstugan i Glassbo.

Senast i tisdags - då styrelsen passade på att ha sitt sammanträde - var man där 18 stycken på sina hojar.

ANNONS