Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen försökte attackera en polistjänsteman utanför Coop-butiken i Torup i januari i år. Bild: Isabel Bark/arkiv
Mannen försökte attackera en polistjänsteman utanför Coop-butiken i Torup i januari i år. Bild: Isabel Bark/arkiv

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Man försökte attackera och slå polistjänsteman i huvudet

En man i 30-årsåldern försökte attackera en polis som skulle skydda en kollega inom ambulansen. Han misstänks också för ett sexuellt ofredande emot en minderårig flicka. Nu åtalas mannen.

Hallandsposten har tidigare skrivit om händelsen på Coops parkering i Torup som ägde rum i början av året. Ambulans och polis hade tillkallats till platsen för att hjälpa en person. Enligt tidigare uppgifter till HP ska en man i 30-årsåldern ha jagat ambulansmedarbetare.

LÄS MER: Man jagade ambulanspersonal – misstänks för flera brott

Av åtalet framgår att en polisman ingrep för att freda ambulanspersonalen från mannen och han då blev aggressiv, började skrika, sparka och spänna kroppen för att hindra polisen. Han försökte dessutom slå polistjänstemannen i huvudet.

Misstänks även för sexuellt ofredande

Mannen åtalas nu för våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman. Han åtalas samtidigt för ett misstänkt sexuellt ofredande. Åklagaren anser att mannen har haft uppsåt att begå samtliga brott.

Det sexuella ofredandet ska ha ägt rum på nyårsdagen i år. Mannen misstänks ha smekt en minderårig flicka på låret och rumpan innanför hennes byxor. Han ska också ha juckat mot flickan när hon satt i hans knä. Mannen har varken erkänt eller förnekat brott.

Hela förundersökningen i målet är belagd med sekretess och det är ännu inte bestämt vilken dag rättegången mot mannen ska hållas.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här