Kniven som mannen hade med sig betecknades som en så kallad överlevnadskniv av polisen. Mannen förvarade kniven i en necessär som han hade med sig inne på relaxavdelningen.
Kniven som mannen hade med sig betecknades som en så kallad överlevnadskniv av polisen. Mannen förvarade kniven i en necessär som han hade med sig inne på relaxavdelningen. Bild: Ur Polisens förundersökning

Man åtalas efter relaxbesök på Hallarna – hade med sig kniv

En man i 35-årsåldern verkade drogpåverkad inne på en relaxavdelning på köpcentret Hallarna. När polisen kom till platsen visade det sig även att mannen bar kniv. Han åtalas nu för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott.

ANNONS
|

Mannen, som är bosatt i Hylte kommun, är sedan tidigare åtalad för flera trafikbrott efter att ha smitit från en trafikolycka på Nissastigen utanför Torup i december 2019. Trots att en civil polis känt igen honom på olycksplatsen, nekade han senare till att ha befunnit sig på platsen.

LÄS MER:Man körde ner tio stolpar – förnekar att han varit på platsen

Efter trafikolyckan misstänks mannen ha begått fler brott. Ytterligare två brottsrubriceringar läggs till i åtalet mot mannen: brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Han förnekar själv misstankarna.

Det var i slutet av november förra året som en polispatrull blir beordrad till relaxavdelningen på ett hotell i anslutning till köpcentret Hallarna i Halmstad. Hyltebon är där i sällskap med en annan person och befinner sig på en bastuavdelning, intet ont anande om att polisen är på ingång. Hotellpersonalen har tillkallat polis eftersom de tycker att mannen ger ett påverkat intryck.

ANNONS

Påverkad av amfetamin och cannabis

Polispatrullen märker direkt att mannen har svårt att vara stilla och pratar forcerat och osammanhängande. Genom ett blodprov konstateras att han var påverkad av amfetamin och cannabis vid det aktuella tillfället. Mannen är känd av polisen eftersom han även tidigare använt sig av narkotikaklassade preparat.

När polispatrullen söker igenom mannens tillhörigheter hittar de en kniv, vilket inte är tillåtet att bära på allmän plats. Den så kallade överlevnadskniven ligger i hans necessär inne i relaxavdelningens bastuutrymme och beslagtas av polisen.

ANNONS