”Ni har misshandlat helt fel kille! Nu är det payback time”, skrev mamman i ett meddelande i chattjänsten Messenger.
”Ni har misshandlat helt fel kille! Nu är det payback time”, skrev mamman i ett meddelande i chattjänsten Messenger. Bild: Håkon Mosvold Larsen

Mamma till misshandlad pojke åtalas för hot

I efterspelet till festen i Unnaryd i våras som urartade till misshandel, har en mamma till en av de slagna åtalats för olaga hot.

ANNONS
LocationUnnaryd||

”Ni har misshandlat helt fel kille! Nu är det payback time din lilla hora! Hälsa dina fega as till vänner också att ni måste se er ständigt runt axeln för ni vet aldrig vem som går bakom”.

Ovanstående textmeddelande fick en man i 20-årsåldern, bosatt i Laholms kommun, via Messenger en söndag i april i år. På natten hade dessutom hans bil stuckits i brand då den stod parkerad på en tomt på orten där han bor.

På fredagen, samma veckoslut, hade Laholmaren tillsammans med kompisar varit på en fest i Unnarydstrakten. I anslutning till festen hade två killar i övre tonåren blivit misshandlade; HP berättade om detta i en artikel veckan efter.

ANNONS

Av artikeln framgick att polisen hade svårt att spåra och ställa förövarna till misshandeln till svars.

Messengermeddelandet Laholmarna fick, kom från en mamma till en av de slagna tonåringarna och som är bosatt i Hyltebruk. Hon är dessutom egen företagare. Mamman hade, direkt efter händelserna med hennes son, på egen hand försökt ta reda på vilka personer som slagit honom och kommit fram till att det bland annat var personen som hon skickat det hotfulla meddelandet till.

Ett ytterligare textmeddelande från henne löd: ”Vi är en stor familj som alltid tar lagen i egna händer”.

På måndagen vände laholmaren sig till polisen och berättade då också vad som hänt under helgen, att han vare sig kände sonen till den hotfulla mamman eller att han varit med och slagit honom eller någon annan. Nu var han rädd.

Då polisen i hotutredningen förhörde mamman medgav hon direkt att hon skickat meddelandet. Men sa samtidigt att det var skrivet i ett upprört tillstånd - då sonen också låg kvar på sjukhus - och att hon inte tänkt eller tänker ge sig på Laholmaren och dennes kompisar på något annat sätt.

Läs tidigare artikel:

ANNONS