Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maj Brodin Johansson (M), är beredd att på nytt ge sig in i den politiska hetluften. Bild: Lennart Hildingsson
Maj Brodin Johansson (M), är beredd att på nytt ge sig in i den politiska hetluften. Bild: Lennart Hildingsson

Maj Brodin Johansson gör comeback hos Moderaterna

För ett år sedan lämnade hon Centerpartiet i Hylte och sitt uppdrag i den kommunala omsorgsnämnden. Nu gör hon comeback i en annan nämnd, fast som Moderat, Maj Brodin Johansson från Unnaryd.

Redan då hon i HP i februari förra året berättade om sitt avhopp, som oppositionsledare i omsorgsnämnden, berättade Maj Brodin Johansson att hennes grundläggande åsikter ligger närmast Moderaternas och att hon också i senaste riksdagsvalet la sin röst på M.

– Så fort jag lämnat Centern tog jag kontakt med Moderaterna i Hylte, berättar hon.

Som nämndsledamot, för drygt ett år sedan, intresserade hon sig för arbetsförhållande inom äldreomsorgen och var inte nöjd med förvaltningstjänstemännens redogörelser på sammanträdena. Därför gjorde hon själv en enkät bland anställda och fick kritik för detta, samt upplevde bristande stöd från C. Det ledde till avhoppet.

Brodin Johansson berättar att många personer tog kontakt med henne efteråt och ville ge stöd, att hennes engagemang därför fortsatte.

– Jag har kunnat uträtta en hel del utan ha politiskt uppdrag.

Moderaternas gruppledare i Hylte Bo Gunnar Åkesson anger att Maj Brodin Johansson var mycket välkommen till partiet:

– Vi behöver, inte bara i vårt parti, folk som engagerar sig i kommunpolitiken och det gör Maj Brodin Johansson. Jag var heller inte förvånad över det här, eftersom jag kunnat se hur Brodin Johansson ofta röstat som oss i kommunfullmäktige.

Så när C+M-oppositionens ledande plats i kultur- och folkhälsonämndens blev vakant, genom avhopp från Rolf Näslund (M), blev det naturligt att erbjuda Maj Brodin Johansson att ta över uppdraget. Hon går nu in där som 2:e vice ordförande.

Rolf Näslund lämnar sitt uppdrag i nämnden på grund av att han skaffat sig ett jobb som kräver många resor utomlands.

– Jag har blivit marknads- och försäljningschef för ett företag som tillverkar glasfiberarmerade foder till renovering av avloppsrör, och marknaden för bolaget är i huvudsak internationell. Så fort covidrestriktionerna släpper kommer jag att få lägga mycket tid och energi på mitt nya arbete, säger han.

Tills vidare behåller Rolf Näslund sitt uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen för Moderaternas ende ledamot där, Bo Gunnar Åkesson. Han har heller inga planer på att lämna sin plats i fullmäktige, där sammanträdena hålls på kvällstid och är lättare att förena med ett arbete på dagtid.

Det ska tilläggas att Moderaterna fått tillskott genom att annat partiavhopp i Hyltepolitiken. Det är den tidigare Sverigedemokraten Bo Brandt Nielsen som övergett SD. Brandt Nielsen har redan tagit en plats för M som suppleant i Hyltebostäders styrelse.

– Men jag räknar med att han framöver kan ta ett tyngre uppdrag. Jag har förhoppningar på båda dessa rekryteringar som vi gjort, säger Bo Gunnar Åkesson.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!