Expanderar. Måleriföretaget får stora ytor i de nya lokalerna på Södra industriområdet i Hyltebruk. Jim Johansson som blivit ensam ägare vill få in lackering i verksamheten.
Expanderar. Måleriföretaget får stora ytor i de nya lokalerna på Södra industriområdet i Hyltebruk. Jim Johansson som blivit ensam ägare vill få in lackering i verksamheten.

Måleri flyttar – får fem gånger större lokaler

Det är en turbulent tid för Johanssons måleriservice som flyttar in i Hylte svets gamla lokaler i södra industriområdet i Hyltebruk.

ANNONS
|

I somras firade familjeföretag tioårsjubileum och därefter köpte Jim Johansson ut sin tre år yngre bror Kristoffer, som slutar vid nyår, och blev ensam ägare.

–Det var i samma veva som vi gjorde upp köpet av fastigheten på Svarvaregatan. Det är väldigt mycket på en gång, säger han.

I ett svep får företaget nu fem gånger större lokaler jämfört det man hyrt vid Örnatorget de senaste fyra åren. Men det är inte utan anledning.

–Vi ska starta lackering, i första hand av stålkonstruktioner och sen kan det bli av brädor och köksluckor. Tankarna har funnits länge och det är en av anledningarna till att vi behöver större lokaler, säger Jim Johansson.

ANNONS

–Vi får in allt under samma tak, innan hyrde vi garage lite överallt.

Det blir en ny fas i utvecklingen för företaget.

–Det är en stor utmaning. Om man bara fortsätter med det man håller på med blir man stillastående. Man behöver någon form av utmaning, säger Jim Johansson som nu måste ta alla stora beslut själv.

– Det blir annorlunda. Innan kunde vi diskutera men nu finns ingen motpol. De är nästan en liten nackdel att inte ha någon som säger nej och kommer med motargument. Allt man kommer på är inte rätt. Men det blir snabbare beslutsvägar.

Johanssons måleriservice Unnaryd AB har, som namnet antyder, rötterna i Unnaryd. Det startades i en lokal på Södra vägen av morfar Harald och drevs vidare av morbröderna Jan och Rolf. Inför risken av avveckling tog Jim och Kristoffer över.

–Vi hade jobbat i det sedan vi var 16 år och gick i skolan. Det är något med måleri i släkten, det är en målarsläkt, säger Jim Johansson.

Företaget, som har åtta anställd och en på kontoret, gör allt inom måleri som kyrkmålning, industrimålning och målning hemma hos folk.

– Det är det bästa jobb man kan ha. Det är sällan vi är på samma plats jättelänge, vi träffar mycket folk, får se mycket och ställs inför olika utmaningar.

ANNONS
ANNONS