Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lokala Ica-butiken bygger ut och får nya hyresgäster

Solceller på taket, ny entré och bättre utrymme för posthanteringen. Den lokala matbutiken genomgår en in- och utvändig upprustning. Dessutom har Ica-handlaren Daniel Hallberg nya hyresgäster på gång.

Det är flera förändringar på gång i byggnaden där Ica Supermarket inryms i Hyltebruk. Den lokala Ica-handlaren Daniel Hallberg och hans sambo Jennie Forsgren, som driver butiken ihop, ansökte i höstas hos Ica Sverige om att få utöka butiksytan.

– Det blev ett positivt besked så det är fritt fram. Det blir inte jättemycket större butiksyta, men vi får bättre logistik och det blir mer kundvänligt, säger Daniel Hallberg.

Tanken är framför allt att ge bättre utrymme åt postombudet i anslutning till kassorna. Posthanteringen kommer att placeras på den yta där det i dag finns en gångpassage mellan parkeringen och butikens ingång inomhus. Den invändiga gångpassagen kommer i stället att flyttas närmare Storgatan, på den yta där Glada Hörnan hade sin lokal förr.

– Kunderna kommer att kunna hämta sin post utan att gå in i matbutiken, som det är nu.

Daniel Hallberg och Jennie Forsgren köpte loss byggnaden

Inne i själva matbutiken pågår också en del upprustningar.

– Vi håller på att byta ut kylar och frysar till mer miljövänliga alternativ som kräver mindre energi.

2012 köpte Daniel Hallberg och Jennie Forsgren loss hela byggnaden av Gustafssons VVS. I höstas gjordes en utvändig renovering av tak och fasader och i samband med detta monterades solceller på taket. En ny och mer modern entré, som vetter mot parkeringen, har nyligen byggts färdig.

– Det känns jättebra och detta är frukten av att vi köpte fastigheten för åtta år sedan, att kunna använda fastigheten som vi ville. Även om det är en stor investering känns det bra att kunna genomföra detta, säger Daniel Hallberg och tillägger:

– Det blir en förnyelse av hela huset och det är nya hyresgäster på väg in.

Ica-handlaren Daniel Hallberg vid den nya butiksentrén i centrala Hyltebruk. Bild: Lennart Hildingsson
Ica-handlaren Daniel Hallberg vid den nya butiksentrén i centrala Hyltebruk. Bild: Lennart Hildingsson

I lokalen på bottenplan, där kafé Sockerfrallan drev sin verksamhet tidigare, kommer Studio Frisan att flytta in. Frisörgänget flyttar inte många meter från sin nuvarande lokal på Storgatan, men får betydligt mer utrymme.

LÄS MER: Frida och Sanna älskar att vara på jobbet

I lokalen ovanför, där Hallandsposten hade sin redaktion fram till november 2018 blir det en hälso- och skönhetsinriktad verksamhet. Företaget har hittills bedrivits i Smålandsstenar med inriktning på bland annat ögonfransar.

(HP-redaktionen finns förresten på Storgatan 6D i Hyltebruk nuförtiden.)

Ombyggnation är klar till sommaren

Ica-byggnadens entré mot Storgatan behålls som den ser ut i dag. Lokalen på andra våningen, som ligger närmast parkeringen, är fortfarande ledig.

Arbetet med ombyggnationen av huset beräknas vara klart omkring sommaren och det är då de nya hyresgästerna flyttar in.

– Det blir en stökig vår, men det blir kul. Jag hoppas att det känns positivt för Hylteborna att vi satsar på butiken, säger Daniel Hallberg.

LÄS ÄVEN:

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här