Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lastbilsolycka på riksväg 26

Det har väldigt halt på vägarna i Hylte-trakten under söndagsmorgonen. Två trafikolyckor inträffade på kort tid på riksväg 26 och det rådde totalstopp för trafiken i över tre timmar.
– Det är blixthalka i hela området, säger Thomas Andersson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Det första larmet kom in till SOS vid 08.20-tiden på söndagsmorgonen. En trailerdragare hade då kört in i vajerräcket norr om Hyltebruk, strax söder om länsgränsen.

– Det är totalstopp och lär vara det en längre tid. Den står illa till och vi måste ha fram en tungbärgare, säger Thomas Anderson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Lastbilen låg över båda riktningarna på vägen tog lite drygt tre timmar innan både trailern och lastbilen var bärgade. Lastbilens trailer hade inget gods. Vid 11.30-tiden öppnades vägen upp igen.

– Lastbilen har kommit norrut och varit på väg mot Göteborg. Det har varit halt och den har knyckt över och hamnade med trailern över vägen. Det var två personer i lastbilen men de har klarat sig utan skador. Trailern går nog fort att bärga och sedan ska lastbilen bärgas, säger Magnus Åman, insatsledare hos räddningstjänsten, och fortsätter:

– Vi är lite försiktiga med bärgningen så att trailern inte ska skada dieseltanken så vi slipper något dieselläckage.

Tio minuter senare inträffade nästa olycka strax söder om den första olyckan.

– Det är en singelolycka, en personbil som har voltat och ligger på taket i diket. Föraren har mindre skrapsår, enligt uppgifter, säger Thomas Andersson.

Det rådde totalstopp för trafiken även vid den andra olyckan under räddningsarbetet, men vägen är nu öppen igen och räddningstjänsten har lämnat platsen. En person är förd till sjukhus med ambulans. Personen ska ha lindriga skador, enligt polis vid olycksplatsen.

– Bilen färdades också norrut, och den ska ha fått sladd i halkan. Det är fläckvis halt på vägarna. Bilen fick sladd och blev liggandes på taket. Två personer färdades i bilen och den ena togs med ambulans till Halmstad för kontroll. Vi var klara tidigt på platsen. Vi fick först larmet om lastbilen och sedan larmet om bilen och tog bilen på vägen till lastbilen, säger Magnus Åman.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!