Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Räddningstjänsten larmades om en brand på polisstationen i Hyltebruk. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Räddningstjänsten larmades om en brand på polisstationen i Hyltebruk. Bild: Johan Nilsson/TT

Larm om brand på polisstation

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till polisstationen i Hyltebruk. Ett brandlarm tjöt inne i lokalen men någon brand kunde aldrig lokaliseras.

Strax efter klockan 22 på tisdagskvällen fick räddningstjänsten in ett larm om brand i byggnad i Hyltebruk. Byggnaden det gällde var polisstationen men väl på plats fanns det inga tecken på att det brunnit.

– Det är polisstationen som fått in brandlarmet till sin ledningscentral, säger Thomas Andersson som är inre befäl på räddningstjänsten.

Till en början var det svårt att konstatera om det faktiskt rörde sig om en brand eller ej då räddningstjänsten inte kunde ta sig in i den låsta lokalen. Några tecken på brand syntes inte utifrån.

Efter att polis också ryckt ut till stationen för att låsa upp kunde räddningstjänsten söka igenom lokalen och konstatera att det inte brunnit.

– Vi har tittat igenom och det finns inga tecken om brand någonstans. Det måste vara någon form av tekniskt fel med larmet och man ska göra en anmälan till de som har hand om det så att det kan undersökas i morgon, säger Thomas Andersson vid 23-tiden på tisdagskvällen.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här