Landshövdingen besökte företaget som än så länge klarat coronakrisen

Decon Wheel, som tillverkar tillbehör till rullstolar och utvecklar nya modeller, är ett av de företag som tvingats ta snabba beslut under coronakrisen. På måndagen fick företagsledarna ta emot Hallands nya landshövding.

ANNONS
LocationHyltebruk||

Hallands nya landshövding Brittis Benzler har nu gjort sitt första officiella besök i Hylte kommun. Under måndagen fick hon bland annat uppleva de gamla industrimiljöerna i Rydöbruk, äta lunch på Mammas i Landeryd och träffa företagsledarna på Decon Wheel i Hyltebruk.

– Det finns många idéer här i Hylte och tankar om hur man skapar livsmiljöer där folk vill bo. Hur kan distansarbete påverka viljan att bo här och hur kan kommunen ta till vara på detta, frågar sig Brittis Benzler, som ser stora möjligheter med Hylte kommun.

LÄS MER:Brittis Benzler ny landshövding i Halland: ”En omställning”

Decon Wheels vd Magnus Jacobsson och platschef Benny Andersson berättade om sin 31 år långa resa – från ett småskaligt företag med några få anställda till en verksamhet med 27 anställda som levererar moderna rullstolstillbehör inom både Sverige och Europa.

ANNONS
Platschefen Benny Andersson och vd Magnus Jacobsson berättade om företaget Decon Wheel för Hallands nya landshövding Brittis Benzler under hennes första officiella besök i Hylte kommun.
Platschefen Benny Andersson och vd Magnus Jacobsson berättade om företaget Decon Wheel för Hallands nya landshövding Brittis Benzler under hennes första officiella besök i Hylte kommun. Bild: Isabel Bark

Utveckling av nya produkter är en av Decon Wheels framgångsfaktorer. Men under våren fick även de uppleva svackan som coronakrisen medförde.

När det var som värst var cirka 70 procent av de anställda permitterade.

– I april dog telefonerna och sedan stod allt nästan stilla i några månader. Det var en väldig ovisshet. I juni ökade orderingången igen, berättar Magnus Jacobsson.

Ett problem var att leveranser av material uteblev, bland annat det som hade beställts från Japan. Nedgången påverkade personalstyrkan tillfälligt.

– När det var som värst var cirka 70 procent av de anställda permitterade. Men i mitten av juni kunde vi ta tillbaka alla anställda igen, säger Benny Andersson.

LÄS MER:Laholm först att få besök av nya landshövdingen

Brittis Benzler fick ett gott intryck av Decon Wheel.

– Det är ett modernt företag som ser att människor med funktionshinder också vill leva ute i samhället och att fler äldre behöver hjälpmedel för att leva ett aktivt liv.

Med på rundturen var även kommunrådet Ronny Löfquist (S):

– Vi vill ge landshövdingen en bild av Hylte, vår kommun är väldigt olik de andra halländska kommunerna. Det är viktigt att ha ett gott samarbete med länsstyrelsen och landshövdingen eftersom vi har kontakt i många frågor, som strandskydd, säger Löfquist.

LÄS ÄVEN:

ANNONS