Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hylte har förlorat Försäkringskassa och arbetsförmedlingskontor. Kvar av statlig närvaro och är systembolag och polis. Bild: HP arkiv
Hylte har förlorat Försäkringskassa och arbetsförmedlingskontor. Kvar av statlig närvaro och är systembolag och polis. Bild: HP arkiv

Länsstyrelsen framhåller Hyltes behov av kontor

Länsstyrelsen i Halland puffar på för att Hylte också ska få ett så kallat statligt servicekontor, som kompensation för nedlagd arbetsförmedling.

Statens förlängda arm i Halland, länsstyrelsen, betonar i sitt remissyttrande Hylte kommuns stora flyktingmottagande genom åren.

Landshövding Brittis Benzler anger att Hylte är en av de kommuner i landet som tagit emot flest flyktingar i förhållande till sin storlek och tillägger: ”Länsstyrelsen anser det rimligt att staten finns närvarande i motsvarande mån för kommuner som tagit ett stort ansvar i mottagande av nyanlända”.

Statliga servicekontor har utlovats i kommuner där arbetsförmedlingskontor lagts ned sedan nedskärningsbeslutet 2019, då S-regeringens budget röstas med i riksdagen.

Den utredning som länsstyrelsen yttrar sig över, föreslår ett statligt servicekontor i Laholm.

Det motsätter sig inte länsstyrelsen, som via Benzler ändå anger att Hyltes behov står ”främst” bland kommunerna i länet. Hylte har också yttrat sig över förslaget från regeringen och framhåller de socioekonomiskt låga värdetal som man har .

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!