Från invigningen av Lifvs nya butik i Holm.
Från invigningen av Lifvs nya butik i Holm. Bild: Johan Persson

Långaryd kan vara för litet för en obemannad butik

Lifvs Scandinavia har ångrat sig angående planerna på en containerbutik för försäljning av dagligvaror i Långaryd.

ANNONS
LocationLångaryd||

Så sent som för några dagar sedan kunde Hallandsposten rapportera om att Lifvs Scandinavia hade planer på att etablera sig i Långaryd, närmare bestämt på parkeringen vid Skräddarevägen.

– Vi ville få till ett kluster av butiker i Halland och tänkte att Långaryd i Hylte kunde vara ett bra alternativ, säger företagets etableringschef Göran Staaf.

LÄS MER:Långaryd får en obemannad butik i container

Nu har företaget emellertid tänkt om – och bestämt sig för att bortprioritera den planerade butiken i Långaryd.

– Utifrån de senaste etableringarna är vi osäkra på om kundunderlaget i Långaryd är tillräckligt stort, säger Göran Staaf och fortsätter:

– När vi drog igång för drygt ett år sedan hade vi relativt dålig kunskap om hur mycket kunder som egentligen krävdes för att få igång en butik. Nu har vi lite mer kunskap och har därför valt att inte fokusera på just den här butiken.

ANNONS

På företagets hemsida uppges att man planerar att driva totalt 300 butiker runt om i landet, däribland den butik i Holm utanför Halmstad som invigdes i början av juli.

Men de storslagna planerna har alltså utsatts för verklighetens påfrestningar. Det faktum att företaget dessutom har behövt flytta på två av butikerna som har öppnats gör Göran än mer osäker på om Långaryd har vad som krävs för en obemannad livsmedelsbutik.

Tror du att ni kommer att öppna butiken i Långaryd i framtiden?

– Det kan jag inte svara på i dag.

LÄS MER:Efterlängtad butik hade invigning

ANNONS