Skurspannens innhåll vräktes över fastighetsskötaren.
Skurspannens innhåll vräktes över fastighetsskötaren. Bild: Curt Warås/arkiv

Kvinna tömde skurspann över fastighetsskötare

En Torupskvinna åtalas för misshandel, efter att hällt en hink skurvatten över en fastighetsskötare till huset hon bor i.

ANNONS
|

Detta hände förra hösten. Fastighetsskötaren åkte till huset tillsammans med dess ägare för att besiktiga en del skador. Det hade gjorts åverkan på vattenledningar och en källardörr var sönder.

Fastighetsskötaren konfronterade en av hyresgästerna, en kvinna i 60-årsåldern, som han misstänkte slagit sönder dörren. Hon försvann efter en hätskt ordväxling in i sin lägenhet. Senare när fastighetsskötaren, som är en man i 40-årsåldern, dokumenterade skador med sin mobiltelefon kom kvinnan ut i trapphuset. Hon hade med sig en spann med skurvatten som hon öste över honom.

I polisförhören har kvinnan sagt att hon skulle ut och skura yttertrappan, att hon då stötte på fastighetsskötaren i hallen, blev rädd och att hon då oavsiktligt tappade ut innehållet i spannen över trapporna och att det bara kom ”lite på hans byxor”.

ANNONS

Filmklippet från mannens mobil är nu, inför den kommande rättegången, åklagarens främsta bevis mot kvinnan. I klippet ser man henne avsiktligt hälla hinkens innehåll över den som filmar, så att till och med mobilen blir indränkt. Då kvinnan efter sin attack vänder på klacken och går upp i sin lägenhet hörs hon ropa till fastighetsskötaren att det var klorin i vattnet.

Det kände också mannen. Han berättar för polisen att inget kom i ögonen, men att huden i ansiktet var irriterat och sved.

ANNONS