Kvinna åtalas för ofredande i mobil

En kvinna i 40-årsåldern åtalas efter att ha skickat hotfulla meddelanden, nakenbilder och onani-film till sin före detta sambo som skaffat en ny partner.

ANNONS
|

Kvinnan åtalas vid tingsrätten i Halmstad för att ha ofredat mannen, som hon bott ihop med i Hylte under två och ett halvt år, genom att skicka en stor mängd oönskade text- och bildmeddelanden till hans telefon. En del av dem hade en hotfull innebörd om att något skulle hända hans nya flickvän eller dotter.

I ett andra åtal vill kammaråklagare Jörgen Bengtsson att kvinnan också ska stå till svars för sexuellt ofredande. Kvinnan ska ha ofredat mannen på ett sätt som kunde förväntas kränka hans sexuella integritet genom att skicka bilder på sitt underliv samt en film där hon onanerar med en dildo.

ANNONS

Kvinnan ska ha begått brotten med uppsåt under förra sommaren och fram till september.

I polisförhören har mannen sagt att kvinnan hade flyttat ut den 1 juli förra året men inte ville acceptera att förhållandet var slut och hörde av sig hela tiden via sms och messenger. Han gick med på att träffas i en park men "bombningen" fortsatte och eskalerade.

"Om du inte svarar ska du bli lika olycklig som jag" skrev kvinnan i ett av sina meddelanden som mannen uppfattade som allt mer hotfulla. "En chans till att svara annars har du ingen tjej kvar", hette det nästa gång.

Mannen blev rädd för att hotet riktade sig mot hans nya flickvän eller hans dotter. Han meddelade kvinnan att en polisanmälan var gjord. På natten fick hans dotter ett samtal från kvinnan utan att någon svarade, vilket han tyckte var mycket obehagligt.

Bland alla sms och mms mottagna mellan den 29 och 31 juli i hans telefon finns en film på 1,41 minuter där kvinnan onanerar. I polisförhör uppger hon att det var i anslutning till ett sexsamtal men mannen framhåller att förhållandet var slut redan i april och at han känner sig kränkt.

Kvinnan bekräftar större delen av händelserna men förnekar brott. Hon har uppgivit att hon försökte få mannen att göra slut med den nya tjejen. I och med att hon fortfarande var kär i honom gick det inte riktigt in i huvudet att han ville bryta kontakten totalt. Hon framhåller att hon inte haft uppsåt att såra honom på något sätt.

ANNONS

Den utsatte mannen kräver ett skadestånd av kvinnan med 10 000 kronor för kränkning av den personliga identiteten.

ANNONS