Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kroksjön blir en plats för glamorös camping

Festivalplatsen för Into the Woods i Unnaryd är på väg att förvandlas också till ett campingområde.

Men inte vilket camping som helst, utan den nya form som börjat växa fram och som kallas för ”glamping”.

– Vi vill bygga vidare på en verksamhet som vi kallar Kroksjöns skogsretreat. Det handlar om att få komma ut och vara nära naturen på ett hållbart sätt. Förmodligen blir det också en anknytning till våra kurser, av de slag som vi haft under festivalerna, säger Christoffer Kabell från Forest Tribe AB, vilken också varit arrangör för Into the Woods, den veckolånga festival som arrangerats under två somrar hittills.

Verksamheten med tälten planeras komma igång denna sommar. Kristoffer Kabell berättar att fyra stycken tipi-liknande tält kommer att stå resta på trädäck på en udde vid Krogsjöns norra ände, för att ta emot hugade glampare. Dessutom kommer det att finna ett femte så kallat ”stretchtält” som fungerar som ett regntak och en samlingsplats.

I Forest Tribes beskrivning står: ”Målet är att kunna erbjuda en naturskön plats för reflektion och grundning långt iväg från stadsstress”.

Ordet glamping är konstruerar av uttrycket ”glamorös camping”, vilket brukar anges som en mer lyxigare variant av camping, med lite av hotellkänsla.

Trädäcket är väl åt det hållet och Kristoffer Kabell anger att man planerar att erbjuda gästerna frukostar och i tälten finns komfort av typ kylskåp och bäddade dubbelsängar. Sen står ju tälten resta innan man kommer, varför glamparen slipper joxet med tältpinnar och liknande.

– Varje tält får också en kamin för värme och trevnad, som också går att laga mat på. Annars är det mycket man får göra själv.

Kroksjöns skogsretreat har sökt ett tidsbegränsat bygglov, hos kommunen, för tälten som ska sättas upp. I samband med det också en dispens från strandskyddet, vilket beviljades för ett par veckor sedan.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här