Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kritik mot handplockning av chef

Hylte har anställt en ny kanslichef i kommunhuset, på ett sätt som väckt strid med både fackliga organisationer och den politiska oppositionen.

– Det skadar tryggheten hos de anställa, det är till och med farligt, om kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande handplockar vem eller vilka som ska få bli chefer, säger Anna Roos (C), oppositionsråd i Hylte.

Hon menar att detta på sikt skapar en tystnads- och lydnadskultur inom de kommunala förvaltningarna som blir hämmande för verksamheten.

Anställningen av en ny kansli- och informationschef inom kommunen har gjorts utan någon form av annonsering eller utlysning av tjänsten. Vid ett sammanträde med kommunstyrelsen i tisdags gavs jobbet till Emma Gröndahl, som för tillfället är ställföreträdande arbets- och näringslivschef i Hylte. Hon har haft anställning i fyra år hos Hylte kommun.

– När vi ser att det finns någon i vår organisation som är lämplig för tjänsten, och som vi vill ge jobbet, blir det bara ett spel för galleriet om vi sätter igång med en internannonsering och tar in andra sökande, förklarar kommunstyrelsens ordförande, Ronny Löfquist (S), varför man gjort på det kritiserade sättet.

Han tillägger att kommunledningen från gång till annan, då chefstjänster blir lediga, gör på olika vis. I vissa fall går man ut externt och letar flera sökande som intervjuas.

Att man skulle erbjuda Gröndahl tjänsten, utan internannonsering, meddelades de fackliga organisationerna för cirka en månad sen. I en förhandling 27 november förklarade Kommunal och Vision sig oeniga med arbetsgivaren. Vision drog det vidare till central förhandling. Anställningen kunde verkställas först då denna var avslutad. I protokollet betonar Vision att man inte är motståndare till att just Emma Gröndahl får tjänsten, utan mot "hur processen gått till".

Anna Roos som protesterade vid ks-sammanträdet i tisdags - också mot processen och inte mot Gröndahl - hänvisar också till en anställningspolicy vilken säger att tjänster inom kommunen vilka sträcker sig längre än tre månader "bör" utannonseras och de längre än sex månader "ska" utannonseras.

Den aktuelle tillsvidaretjänsten innebär ett chefskap inom den löpande administrationen i kommunhuset, bland annat för kontaktcentret i gatuplan och även över kommunens informatörer; totalt ett 20-tal anställda.