Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild. Bild: Stefan Bennhage
Genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Kraftig skogsbrand utanför Unnaryd

På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en kraftig skogsbrand i Norra Hult utanför Unnaryd. Brandmän från Unnaryd, Hylte, Ljungby och Lidhult var på platsen och bekämpade branden.

Det var vid kvart i två på onsdagen som räddningstjänsten ryckte ut till en kraftig skogsbrand i Norra Hult utanför Unnaryd.

Flera enheter från räddningstjänsten i Unnaryd, Hylte, Ljungby och Lidhult bekämpade branden.

– När vi kom dit brann det kraftigt i ett kalhygge, men det blåste sydostlig vind mot en väg i närheten så det fanns en naturlig avgränsning för branden, säger Mats Rydberg, Räddningstjänstens inre befäl i Halmstad.

Skogsbrandens storlek uppskattades till ett område på omkring 200 gånger 100 meter och området bestod av kalhygge och låg skog.

– De har säkrat upp kanterna och området, så det är ingen spridningsrisk längre, berättar Mats Rydberg, strax före klockan 15, och förklarade att brandmännen då var på väg att gå in och släcka i mitten av området.

Strax därefter ansåg räddningstjänsten det inte längre fanns någon spridningsrisk och eftersläckningsarbetet kunde istället påbörjas.

– Vi har släckt ner det värsta och håller på och eftersläcker. Det är stora ytor och det pyr mycket. Det är ett tidskrävande arbete och de har säkert några timmar kvar på platsen.

Räddningstjänsten från Ljungby lämnade platsen och kvar fanns på eftermiddagen sju enheter som arbetade med eftersläckning. Allt eftersom eftersläckningen fortskrider kommer fler enheter kunna lämna platsen.

Ingen ska ha skadats i samband med skogsbranden och brandorsaken är oklar.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här