Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Kraftig brand förstörde bilverkstad i Rydöbruk

Under söndagen började det brinna kraftigt i en bilverkstad i Rydöbruk. Lokalen som också innehöll två lägenheter gick inte att rädda och brann ned under kontrollerade former enligt räddningstjänsten.

Strax efter klockan 12 på söndagen fick räddningstjänsten ett larm om en brand på den gamla syfabrikstomten på Nissadalsvägen i Rydöbruk. När räddningstjänsten kom till platsen var det en fullt utvecklad brand i en bilverkstad som nu ligger i lokalen.

I det inledande skedet agerade räddningstjänsten utifrån informationen att det skulle finnas gasflaskor i verkstaden och risk för explosion. Därför spärrande man av området och evakuerade intilliggande hus.

– Vi misstänkte att det skulle finnas gasflaskor i lokalen men nu har ägaren kommit till platsen och det ska inte förvaras några flaskor i verkstaden. Däremot finns det mycket annat brandfarligt material och ett lager av bildäck, berättade Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Två lägenheter förstörda i branden

Som mest jobbade omkring 25 personer från räddningstjänsten på platsen. Utöver enheter från Hylte, Unnaryd och Oskarström behövdes också en stegbil från Halmstad i brandbekämpningen.

– Det brinner på väldigt bra i verkstaden och vi har fullt upp med elden där just nu, sade Peter Karlborg tidigt i släckningsarbetet.

Först hoppades man kunna rädda de två lägenheter som fanns i samma byggnad men under eftermiddagen konstaterade räddningstjänsten att branden spridit sig även dit och att byggnaden inte skulle gå att rädda.

– Allt är en enda byggnad som kommer brinna ned. Två lägenheter kommer förstöras i branden.

Strax innan klockan 20 meddelade Peter Karlborg att branden släckts och att byggnaden totalförstörts. Ingen person har kommit till skada.

– Vi har lämnat platsen och fastighetsägaren har tagit över för bevakning under natten. Vi är klara och nu är det polisen som står för undersökningen, sade han på söndagskvällen.

En timme senare fick dock räddningstjänsten göra en ny utryckning till platsen då branden blossat upp igen.

– Vi är fortfarande på plats och lägger på lite mer vatten. Ägaren sköter bevakningen och ville ha lite assistans, det är så varmt att det snabbt ångar bort, sade Karlborg vid 22-tiden.

Utreds som grov mordbrand

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt grov mordbrand. Enligt presstalesperson Peter Adlersson är det för tidigt att säga vad som kan tänkas ligga bakom branden.

– När byggnader brinner och det inte finns någon naturlig orsak som man känner till inleder man ofta en förundersökning om mordbrand för att vi ska kunna spärra av och göra en teknisk undersökning. Det är först när undersökningen är gjord som man kommer ha några svar, säger han.

Först på måndag kommer det vara möjligt för polisen att börja undersöka platsen enligt Peter Aldersson.

LÄS MER: Skräpiga tomter väcker irritation: ”Det gör mig förbannad”

Fler nyheter om Hylte hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!