Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matsalen på Örnaskolan har kritiserats för att var coronamässigt otrygg, genom att många elever samsas om begränsat utrymme. Bild: Privat
Matsalen på Örnaskolan har kritiserats för att var coronamässigt otrygg, genom att många elever samsas om begränsat utrymme. Bild: Privat

Kompetenscentrum ansluter till coronainsatser

Både Kompetenscentrum, med sina vuxen- och gymnasieelever, och Örnaskolans högstadium, kommer från och med måndag ha distansundervisning i två veckor för alla sina elever.

Barn- och ungdomsförvaltningen i Hylte meddelade under torsdagsförmiddagen att man följer Smittskydd Hallands rekommendation; att hålla högstadieskolorna fysiskt stängda under den första tiden efter jullovet, även under normala förhållanden några kritiska veckor för spridning av förkylningar och influensor.

Örnaskolan har cirka 450 elever.

Kompetenscentrum i Hyltebruk, med grovt räknat 650 elever meddelar också att man ansluter sig, som en punktinsats mot coronasmitten. På Kompetenscentrum har förhållandena under hösten varit lite speciella, då hela gruppen som läser vuxenutbildningar (540 stycken) varit hemförlovad med undervisning på distans medan gymnasieeleverna i huvudsak har varit på skolan och fått sin undervisning där.

– Den största gruppen är de som går på introduktionsprogrammen, cirka 80 elever. Vi övervägde utifrån vad för resultat vi förväntade oss att eleverna skulle nå och av sociala skäl, och har låtit eleverna få undervisning på skolan hela läsåret så här långt. De mådde helt enkelt inte bra av att hållas hemma, säger Tobias Stenekull, gymnasiechef i Hylte.

Men nu på måndag kommer det att eka det tomt mellan väggarna på Hantverksgatan i Hyltebruk, där Kompentenscentrum har sina lokaler.

Enligt Stenekull är det en utmaning att bedriva distansundervisning för elevgrupperna. För SFI:n (Svenska för invandrare) kan det exempelvis vara en komplicerad uppgift enbart att få en elev, som ännu inte kan prata svenska, att få igång och hantera sin dator.

Fler nyheter om Hylte hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här