Kommunen har sålt Sörgård vid Vegas Äng – fick in 1,4 miljoner

Tomten köptes för 1,8 miljoner med tanken att stycka av och sälja de som villatomter till etapp 2 av Vegas Äng. Nu har Hylte kommun sålt den biten av tomten där det stod ett hus och ladugård för 1,4 miljoner.
– Jag är väldigt nöjd. Marken blev betydligt billigare än vad jag trodde, säger kommunrådet Ronny Löfquist (S).

ANNONS
|

Affären kan jämföras med första etappen av Vegas Äng, vilken kostade tre miljoner kronor för kommunen. Nu blir nettoaffären för inköpet av marken ”bara” en kostnad på 400 000 kronor. Fastigheten i fråga är jordbruksfastigheten Sörgård, som ligger precis norr om den mark där tomterna till första etappen av Vegas Äng ligger.

– Syftet var inte från början att vi skulle köpa på oss en massa villor utan det var marken vi var ute efter, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och fortsätter:

– På fastigheten låg det ett rätt stort markstycke plus en villa med ladugård. Ladugården och villan är avstyckade och såld för 1,4 miljoner kronor till ett par som ska flytta dit.

ANNONS

Det här innebär att Vegas Äng nu kan gå vidare med nästa steg. Sedan tidigare finns det en tomt kvar av de fjorton som lades ut till försäljning i den första etappen, och nu ska arbetet med att möjliggöra nya tomter inledas.

– Det är ett hus som har kommit upp vid den första etappen och jag vet att det är en del bygglov klara eller på väg in. Nu är det tomtägarna som styr processen och jag kan tro att smällen med höga byggpriser och höga räntor kan göra att de väntar lite, säger Löfquist och avslutar:

– Vi är igång med arbetet gällande detaljplanen för att utveckla etapp 2 till bostadsmark. Det är något samhällsbyggnadsnämnden håller på med.

LÄS MER:Politikerna säger ja till att köpa mer mark i Unnaryd

LÄS MER:Kommunen går in och köper Sörgård i Unnaryd

LÄS MER:Sjönära villatomter sålda till köpare utanför Halland

LÄS MER:Hemhagen halverar sitt byggande i Unnaryd

ANNONS